Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
The Graduate Students’ Multiple Intelligence Profile and Their Education Routes
2010
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bireylerin farklılıklarının, becerilerinin ve yetkin veya yetersiz oldukları alanların belirlenmesi ve değerlendirilmesi, etkili bir öğrenme için gerekli görülmektedir. Bu bağlamda yapılan çalışmada KTÜ fen bilimleri enstitüsünün eğitim anabilim dallarında yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrencilerin çoklu zekâ kuramına göre alanlarının incelenmesi ve çoklu zekâ profilleri ile bu alanlar arasındaki ilişkinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Bu çerçevede 2008-2009 Güz döneminde Ortaöğretim Fen ve Matematik Eğitimi ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanlarında öğrenim gören 160 lisansüstü öğrenci araştırmanın örneklemini oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak “Çoklu Zekâ Kendini Değerlendirme Ölçeği” kullanılmıştır. Ölçeğin uygulanmasından sonra puanlar bilgisayara geçirilmiş ve istatistiksel analizler SPSS paket programı kullanılarak yapılmıştır. Öğrencilerin Likert tipi ölçekle kendilerini değerlendirmeleri sonucunda elde edilen verilerden Fen, Matematik, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) anabilim dallarında yüksek lisans/doktora eğitimi alan öğrencilerin çoklu zekâ (ÇZ) türlerinin orta ve üstü düzeyde gelişmiş olduğu görülmüştür. Aynı zamanda öğrencilerin eğitim aldıkları anabilim dalları ile çoklu zekâ profilleri karşılaştırıldığında 4 zekâ türünde (kişilerarası, bedensel, görsel ve doğacı) anlamlı bir ilişkinin olduğu ortaya çıkmıştır. Fen eğitimi anabilim dalındaki öğrencilerin kişilerarası, bedensel ve doğacı zekâ türlerinin matematik eğitimi anabilim dalındaki öğrencilerden daha gelişmiş olduğu, bununla birlikte BÖTE öğrencilerinin de görsel zekâ türlerinin matematik eğitimi anabilim dalı öğrencilerinden daha gelişmiş olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 650
Atıf : 2.652
2023 Impact/Etki : 0.149
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute