Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 23
TARTIŞMA ESASLI ÖĞRETİM YAKLAŞIMININ ÖĞRENCİLERİN KAVRAMSAL ALGILAMALARINA ETKİSİ
2010
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Fen öğrenimi, doğal yaşamı anlama, yaşam için gerekli araç-gereci kullanma ve geliştirme olarak değerlendirilebilir. Doğal yaşamın ve dış dünyanın anlaşılmasında ve açıklanmasında ise bilimsel tartışmanın önemli bir yeri vardır. Öğrencilerin birlikte etkileşim içinde oldukları ve zihinsel modellerini ortaya koydukları öğrenme ortamlarında, geleneksel öğrenme ortamlarına göre kavramları daha iyi anlamlandırdıkları ve daha kaliteli imajlara sahip oldukları bilinmektedir. Bu çalışmada; yeni 9. sınıf kimya müfredat programında yer alan “Kimyasal Değişimler” konusu ile ilgili kavramların anlaşılmasında tartışma esaslı öğretim yaklaşımı ile geleneksel öğretim yaklaşımının etkileri karşılaştırıldı. Çalışma, Aksaray Yunus Emre Anadolu Lisesi 9. sınıflarından rasgele seçilen iki sınıftan biri kontrol diğeri deney grubu olarak belirlenen, toplam 48 öğrenci ile yürütüldü. Derslerin işlenişinde kontrol grubunda geleneksel, deney grubunda tartışma esaslı öğretim yaklaşımı kullanıldı. Öğrencilerin ‘Kimyasal değişimler’ konusu ile ilgili kavramsal algılamalarını belirlemek için “Kimyasal Değişimler Kavram Testi” kullanıldı. Kavram testi; öğrencilerin hazır bulunuşluk durumlarını ve sahip oldukları alternatif kavramaları belirlemek amacıyla ilk test, başarıyı ve kavramsal algılamadaki değişimi belirlemek amacıyla son test olarak uygulandı. Her iki yöntemin, konuyla ilgili kavramların anlaşılmasına ve doğru imajların oluşmasına katkıları incelendi. Çalışmanın sonucunda tartışma esaslı öğretim yaklaşımı ile öğrenim gören öğrencilerin, kavramları doğru yapılandırma ve anlamlı kavramsal değişim gerçekleştirme konusunda daha başarılı oldukları belirlendi.

Anahtar Kelimeler:

the influence of discussion-based teaching approach to the conceptual perceptions of students
2010
Yazar:  
Özet:

fen learning is an important place of scientific discussion in the understanding and disclosure of natural life and external world, which can be considered as the use and development of the necessary cargereci for life and understanding of natural life. according to traditional learning environments in learning environments where students interact with and reveal mental models, their concepts were better understood in the new 9-class chemistry curriculum program in this study, as a result of the fact that traditional teaching approach was used in the understanding of changes related to “chemical changes” and a total understanding of the implementation of successful students were used in the understanding of the implementation of the new groups of three-class studies in the implementation of the implementation of the three-based teaching approaches of the study

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.209
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal