Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
İZOLE MEDULLA SPİNALİS TUTULUMU OLAN NÖRO-BEHÇET SENDROMU: OLGU SUNUMU
2004
Dergi:  
Southern Clinics of Istanbul Eurasia
Yazar:  
Özet:

On sekiz yaşında kadın hasta ani gelişen şiddetli baş ağrısı, sol kol ve bacağında his kaybı şikayetleri ile başvurdu. Nörolojik muayenesinde sağ hemihipoestezi mevcut olup, bilateral derin tendon refleksleri canlı idi. Göz muayenesinde geçirilmiş üveit bulguları vardı. Kranyal, torakal ve lomber manyetik rezonans görüntüleme (MRG) tetkiklerinde patolojik bulgu görülmezken; servikal MRG'de medulla spinaliste dördüncü ve altıncı servikal vertebralar seviyesinde, ring tarzında, T2W'de hiperintens, T1W'de hipointens iki adet Behçet lezyonu ile uyumlu patolojik odak görüldü. İmmunosupresif tedavi altında iken bir ay sonra çekilen kontrol servikal MRG'de bu lezyonların kaybolduğu görüldü. Behçet hastalığı (BH) tanısı almış, kranyal MRG bulgusu olmayan, izole medulla spinalis tutulumu gösterilen nöro-Behçet Sendromu olgusunu nadir görülmesi nedeniyle sunmayı uygun bulduk.

Anahtar Kelimeler:

Isole Medula Spinalitis Syndrome: Eventual Presentation
2004
Yazar:  
Özet:

At the age of eighteen, the patient appealed with a sudden developing severe headache, left arm and leg sensational loss complaints. In the neurological examination, right hemihypoesthesia was present, and bilateral deep tendon reflections were alive. There were signs of eye examination. While no pathological findings were observed in the screening of cranal, cervical and lomber magnetic resonance (MRG); in cervical MRG, at the level of the fourth and sixth cervical vertebrates in the medulla spinaliste, in ring style, hyperintensity in T2W, hypointensity in T1W, the pathological focus was observed in accordance with two bacterial lesions. The monitoring taken a month later while under immunosuppressive treatment in cervical MRG found that these injury disappeared. We found it suitable to present the phenomenon of the neurobehmetic syndrome, which has been diagnosed with bacterial disease (BH), with no kranal MRG finds, with isolated medulla spinalis holding due to its rare appearance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Southern Clinics of Istanbul Eurasia

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.360
Atıf : 616
Southern Clinics of Istanbul Eurasia