Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Geri Dönüşüm Yöntemi ile Yeniden Kazanılan Braketlerde Braket Tutuculuğunun Araştırılması
2008
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geri Dönüşüm Yöntemi ile Yeniden Kazanılan Braketlerde Braket Tutuculuğunun AraştırılmasıÖzlem Seçkin, Aslıhan M. Ertan Erdinç, Banu Dinçer, Erdal Işıksal Ege Üniversitesi, Dişhekimliği Fakültesi, Ortodonti AD, İzmir AMAÇ: Elektropolisaj yöntemi ile yeniden kazanılmış braketler ile yeni braketlerin çekme ve sıyırma kuvvetlerine karşı dirençlerinin karşılaştırılması ve klinikte uygulanabilirliğinin incelenmesidir. YÖNTEMLER: Bu çalışmanın materyalini ortodontik tedavi amacıyla çekilmiş olan 80 adet alt ve üst premolar dişi oluşturdu. Dişler iki gruba ayrıldı. Her gruptaki dişlerden 20’si çekme, diğer 20’si sıyırma testinde kullanıldı. Birinci grubu oluşturan 40 adet dişin vestibül yüzeyine yeni braket, ikinci grubu oluşturan 40 adet dişin vestibül yüzeyine ise Esmadent cihazı kullanılarak elde yeniden kazanılan braketler yapıştırıldı. BULGULAR: Grup içi çekme ve sıyırma testlerinde elde edilen ortalama kuvvet değerlerinin karşılaştırılmasında yeni braket grubunda (p<0,01) ve yeniden kazanılan braket grubunda (p<0,05) istatistiksel olarak anlamlı sonuç bulundu. Çekme testinde gruplar arası istatistiksel değerlendirmede yeni ve yeniden kazanılan braket grubunda p<0,05 düzeyinde istatistiksel olarak anlamlı sonuç elde edildi. Sıyırma testinde ise gruplar arasında yapılan değerlendirmede istatistiksel olarak anlamlı bir farka rastlanılmadı. SONUÇ: Yeni ve yeniden kazanılmış braketlerde sıyırma kuvvetine karşı direnç, çekme testine göre daha az bulundu. Yeniden kazanılmış braketler profesyonel olarak, ekonomik ve ekolojik olarak yararlı olabilir, ancak yeniden kazanma yöntemlerinin etkileri bilinmeli ve hasta bu konuda uyarılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 495
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi