Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 9
Oryantiring ve Çöp Topla-Koş (Ploggıng) Eko Rekreasyon Faaliyetleri için Dijital Oyun Modeli Geliştirme
2023
Dergi:  
Turizm Akademik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Oryantiring ve çöp topla-koş(plogging) uygulamalarının temelde ödül sistemine dayanan oyun dinamiklerinden oluştuğu görülmektedir. Bu bağlamda, söz konusu dinamikler “Oyunlaştırma Piramidi” modeli baz alınarak deneyim yaratacak şekilde geliştirilerek dijital ortama entegre edildiğinde bireyler açısndan daha etkili olacağı öngörülmektedir. Bu nedenle, çalışmada her iki faaliyet birleştirilerek bir dijital oyun modeli tasarımı geliştirmek amaçlanmıştır. Çalışmada, nitel araştırma yöntemi ve gömülü teori deseni benimsenmiştir. İkincil veriler, döküman analiziyle incelenmiştir. Gerçekleştirilen döküman analizi sonucunda, çöp topla-koş (plogging) ve oryantiring eko rekreasyon faaliyetleri, oyunlaştırma temelinde ele alınarak dijital oyun tasarım modeli geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Digital Game Model Development for Oryantiring and Waste Collect-Run (Ploggıng) Eco Recreation Activities
2023
Yazar:  
Özet:

Oryantiring and waste collection (plogging) applications are found to be based on the game dynamics based on the reward system. In this context, the dynamics in question are expected to be more effective from the point of view of individuals when integrated into the digital environment by developing them to create experience on the basis of the "Playing Pyramid" model. Therefore, the study aims to develop a digital game model design by combining both activities. In the study, the quality research method and the embedded theory design were adopted. Secondary data is studied by document analysis. As a result of the conducted document analysis, the digital game design model was developed, addressing the waste collection (plogging) and orienting eco recreation activities, based on gaming.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turizm Akademik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 262
Atıf : 1.281
2023 Impact/Etki : 0.325
Turizm Akademik Dergisi