Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Eski Çağ’da Teokratik Bir Yönetim Yaklaşımı: Asurlular
2024
Dergi:  
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eski Mezopotamya’da Sumerliler ile birlikte ortaya çıkan organize inanç sistemleri, tapınak yapılanması, din-devlet ilişkileri Sami toplumların bölgedeki egemenliğiyle Samileşmeye başlamıştır. Eski Babil Devleti ile Samileşen Sumer kültürel unsurları Asur Devleti’nin Eski Ön Asya’daki yükselişi ve emperyal bir yapıya dönüşmesiyle Asurlu bir karaktere bürünmüştür. Dindar bir toplum olarak dikkat çeken Asur toplumu, devlet organizasyonunda ve devlet politikalarının belirlenmesinde de dine dayalı bir anlayışa sahipti. Kralların meşruiyetini sağlaması, veliahtların belirlenmesi, savaşların ve barışların yapılması gibi pek çok durumun tanrısal bir istek ve emirle gerçekleştiğine inanılmaktaydı. Ülke tanrının mülkü olarak algılanmakta, krallar ise tanrıların yeryüzündeki vekili olarak kabul görmekteydi. Bu çalışmada, çivi yazılı kaynaklar ve modern literatürden elde edilen bilgilerden hareketle Asur devlet yönetim anlayışının teokratik yönleri ortaya konulmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A Theocratic Approach To Governance In Ancient Times: Assyrians
2024
Yazar:  
Özet:

The organized belief systems, temple structures, and religion-state relations that emerged with the Sumerians in ancient Mesopotamia began to undergo Semiticization with the dominance of Semitic societies in the region. Sumerian cultural elements, which underwent Semiticization during the Old Babylonian period, assumed an Assyrian character with the rise of the Assyrian State in the Ancient Near East and its evolution into an imperial structure. The Assyrian society, known for its religious orientation, operated on a religion-based understanding of state organization and the formulation of state policies. It was believed that divine requests and orders influenced various situations, such as kings' legitimacy, heirs' determination, and decisions regarding wars and peace. The land was perceived as belonging to the gods, and the kings were seen as representatives of the gods on earth. This study aims to uncover the theocratic aspects of Assyrian state administration based on information gleaned from cuneiform sources and modern literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 689
Atıf : 2.938
2023 Impact/Etki : 0.167
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi