Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
Etno-Dilsel Kimliklerden Ekonomik Eşitsizliklere: Pakistan'ın Parçalanması Ve Bangladeş'in Oluşumu
2023
Dergi:  
Ulisa: Uluslararası Çalışmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Etno-dilsel farklılıklar ve ekonomik şikayetler, birbirinden uzak kutuplar arasında bir problem yarattı. Bağımsızlıktan sonra Urduca’yı devlet dili yapma kararı Bengaller tarafından reddedildi. Şubat 1952'de doruk noktasına ulaşan ve çok sayıda can alan bir hareket başlatıldı. Bunun da ötesinde, Batı Pakistanlıların devlet işlerindeki hakimiyeti, bağımsızlıktan sonra bile etkisini sürdüren bir sömürge mirası olarak görülüyordu. Yoksunluk hissi, devletin bütünlüğü üzerinde en kötü etkiyi yaratmış ve Doğu Pakistan'ın ayrılmasıyla sonuçlanan milliyetçi bir mücadeleye yol açmıştır. Bu çalışma, etkin olmayan politikaların ve yapısal eşitsizliklerin durumu daha da kötüleştirerek ayrılıkçı unsurlara alan açtığını varsaymaktadır. Ayrıca, çalışmada farklı kültürlerin ve ekonomik eşitsizliğin parçalanmaya yol açtığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

From Ethno-linguistic Identities To Economic Disparities: Disintegration Of Pakistan and Creation Of Bangladesh
2023
Yazar:  
Özet:

Ethno-linguistic differences and economic grievances created a rift between the distanced wings. After independence, the decision to make Urdu the state language was resented by the Bengalis. They launched a movement that reached its climax in February 1952, taking several lives. Above it, the domination of West Pakistanis in state affairs was seen as a colonial legacy, having its imprint even after independence. The feelings of deprivation had the worst effect on the state’s integrity, leading to a nationalist struggle, which resulted in the secession of East Pakistan. The study has hypothesized that inept policies and structural inequalities worsen the situation, providing a space to separatist elements. The study has concluded that diverse culture and economic disparity led to secession.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ulisa: Uluslararası Çalışmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Ulisa: Uluslararası Çalışmalar Dergisi