Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
İlkokul Öğrencilerinin Bilim İnsanı İmajlarının İncelenmesi
2024
Dergi:  
Çağdaş Yönetim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada ilkokul öğrencilerinin ‘Bilim İnsanı İmajı’nın belirlenmesi amaçlanmıştır. Nicel modellerden tarama modelinin kullanıldığı araştırmanın evrenini Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokullara devam eden öğrenciler, örneklemini ise Çorum ili Merkez ilçesinde bulunan bir ilkokula devam etmekte olan 140 öğrenci oluşturmuştur. Araştırma verilerinin toplanmasında Chambers’in geliştirdiği “Bir Bilim İnsanı Çiz” (Draw A Scientist, DAST) testi kullanılmıştır. Elde edilen ham puanların analizinde kategorik değişkenler için tanımlayıcı istatistikler frekans ve yüzde olarak verilmiştir. Kategorik verilerin analizinde “Pearson Ki-Kare Testi” ve “Fisher Exact Testi” kullanılmıştır. Yapılan istatiksel analizler sonucunda katılımcıların cinsiyetlerine göre bilim insanı cinsiyeti çizim bulguları arasında (K=8,007; p<0,01) istatistiksel olarak anlamlı fark olduğu, katılımcı erkeklerin kızlara göre daha çok erkek bilim insanı figürü çizdikleri görülmüştür. Katılımcıların sınıf düzeyine göre bilim insanının yaptığı etkinlik çizim bulguları arasında (F=5,460; p<0,05), bilim insanının kullandığı bilimsel araçlar çizim bulguları arasında (F=9,569; p<0,01) ve bilim insanının kullandığı semboller çizim bulguları arasında (F=42,658; p<0,001) istatistiksel olarak anlamlı fark olduğu bulunmuştur. Tüm hesaplamalarda istatistik anlamlılık düzeyi p<0,05, p<0,01, p<0,001 olarak dikkate alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Scientific Images Of Primary School Students
2024
Yazar:  
Özet:

In this study, it was aimed to determine the 'Scientist Image' of primary school students. The population of the research, in which the survey model was used among the quantitative models, consisted of students attending primary schools affiliated with the Ministry of National Education, and the sample consisted of 140 students attending a primary school in the Central district of Çorum province. The "Draw A Scientist" (DAST) test developed by Chambers was used to collect research data. In the analysis of the raw scores obtained, “descriptive statistics for categorical variables are given as frequency and percentage”. “Pearson Chi-Square Test” and “Fisher Exact Test” were used in the analysis of categorical data. As a result of the statistical analyzes, it was seen that there was a statistically significant difference between the findings of drawing the scientist gender according to the gender of the participants (K=8.007; p<0.01), and the participant boys drew more male scientist figures than the girls. According to the class level of the participants, the activity drawing findings of the scientist (F=5.460; p<0.05), the scientific tools used by the scientist among the drawing findings (F=9.569; p<0.01) and the symbols used by the scientist are among the drawing findings. A statistically significant difference was found (F=42,658; p<0.001). Statistical significance level was considered as p<0.05, p<0.01, p<0.001 in all calculations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Çağdaş Yönetim Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 117
Atıf : 783
2023 Impact/Etki : 0.727
Çağdaş Yönetim Bilimleri Dergisi