Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Karâfî’nin Kitabü’l-Ecvibeti’l-Fahira an Es’ileti’l- Facira İsimli Eserinde Hıristiyanlık Eleştirisi
2023
Dergi:  
Türkiye İlahiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Karâfî Hıristiyan ve Yahudilerin kendi inanışlarını Kur’an ayetleriyle desteklemeye çalışarak ortaya attıkları iddialara ve sorulara cevap olarak bir anlamda onların inanç ve anlayışlarına reddiye mahiyetinde kaleme aldığı Kitabü’l-el-Ecvibe isimli eserinde tevhit noktai nazarından teslis doktrini, asli günah ve kefaret meselesine dair eleştirilerini ortaya koymaktadır. Hz. İsa’ya yönelik Kur’anda yer alan bilgilerden hareketle Hıristiyanların Onun hakkında sahip oldukları yanlış inanç ve tasavvurları ortaya koyar. Onların din adamlarının İsa’nın getirdiği tevhid anlayışına dayalı öğretisinden erken dönemden itibaren uzaklaştıklarını bir ilahi dinde olmaması gereken birçok sapkın inanç ve uygulamaları dine dahil ettiklerini belirterek onların Allah’ın dinine ve peygamberine karşı samimiyetlerini sorgulamaktadır. O, Hz. İsa’nın niteliklerine işaret ettikten sonra onun İsrail oğullarını yalnız Allah’a kulluk etmeye çağıran bir peygamber olduğunu ifade eder. Ancak Hıristiyanların teslis akidesi temelinde onun hakkında birçok farklı inanç ve düşünceye sahip olduklarını, zamanla onu ilahlaştırdıklarını ve teslis akidesinin de bu şekilde ortaya çıktığını belirtir. Bu çalışmada Karâfî’nin zikredilen eserinde Hıristiyan teolojisinde yer alan teslis doktrini, asli günah ve kefaret meselesi bağlamında Hıristiyanlara yönelik ortaya koyduğu eleştiriler üzerinde durulacaktır

Anahtar Kelimeler:

Criticism Of Christianity In Qarafî's Book Titled Kitab Al-ajwiba Al-fahkira An As'ilat Al-fajira
2023
Yazar:  
Özet:

Qarafî reveals his criticisms of the doctrine of trinity, original sin and corruption from the point of view of tawhid in his work called Kitab al Ajwiba, which he wrote in response to the claims and questions put forward by Christians and Jews by trying to support their own beliefs with the verses of the Qur'an. Based on the Qur'anic thought, he states that Christians have false beliefs and conceptions about Jesus in the context of the trinity belief. Although he states that Jesus himself was a prophet who called the sons of Israel to serve only Allah, he states that the Christians deified him over time because of the trinity creed and that the trinity creed emerged in this way. The issue of original sin and atonement, which forms the backbone of the beliefs, worship, and practices of Christianity, which was shaped by the influence of Paul in the early periods, has been discussed since the early periods, and Qarafî draws attention to the contradictory and inconsistent information in terms of the justice of God and the personality of the crime. In this study, it will be focused on the claims and criticisms made by Qarâfî against the Christians about the doctrine of the trinity, the issue of original sin and redemption, and the distortion of their holy books.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Türkiye İlahiyat Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türkiye İlahiyat Araştırmaları Dergisi