Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
GRAFİK TASARIM TARİHİNDE TEKNOLOJİK İLERLEMELER VE YAPAY ZEKÂNIN YARATICILIĞA ETKİLERİ
2024
Dergi:  
Yeni Yüzyıl'da İletişim Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çağımızda yapay zekâ teknolojileri hızla büyümekte ve çoğu alanda kullanılmaktadır. Tasarım endüstrisi de bu gelişmelerden yoğun biçimde etkilenmektedir. Yapay zekâ, grafik tasarım süreç ve aşamalarında tasarımcılara kazandırdığı özgürlüğün yanı sıra yüksek kalitede tasarımları hızlı bir şekilde sunmaktadır. Bu sebeplerle grafik tasarım endüstrisi için yapay zekâ kullanımı bir vazgeçilmez haline gelmektedir. Ancak, yapay zekâ ile oluşturulan grafik tasarımların tasarım olarak kabul görmesi grafik tasarım endüstrisinde tartışma yaratan bir mevzudur. Bu tartışma grafik tasarım sektörünün etkilendiği neredeyse her teknolojik gelişmede yaşanmaktadır. 19. Yüzyılın bitimine doğru, baskı teknolojisi ve sanayi devrimi ile modern haliyle ortaya çıkan grafik tasarım disiplini günümüze dek sürekli farklılaşmıştır. Grafik tasarımın gelişmeye başladığı yıllardan beri gelişen teknolojilere entegre olarak ilerlemiştir. Bu süreçlerde tasarımcılar tarafından sürekli mesleklerinin yok olacağı, yaratıcılık açısından kötü etkileneceği gibi şüphelere mahal vermiştir. Makalede, yapay zekâdan faydalanılarak ortaya çıkarılmış grafik tasarım ürünlerinin üretim süreçlerinde olumlu ya da olumsuz etkilerin neler olduğu ve gelecekte neler olacağı irdelenecektir. Gelişen teknolojiler boyunca grafik tasarım tarihinde tasarımcıların üretim süreçleri sürekli değişim göstermiştir. Bu değişimlerden yola çıkarak yapay zekânın da gelecekte grafik tasarıma etkilerine dair çıkarımlar yapılabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Technological Advancements In The History Of Graphic Design and The Effects Of Artificial Intelligence On Creativity
2024
Yazar:  
Özet:

In our era, artificial intelligence (AI) technologies are rapidly advancing and being extensively utilized in various fields. The design industry is heavily impacted by these developments, as AI not only provides designers with freedom in the graphic design process but also enables the rapid production of high-quality designs. Consequently, the use of artificial intelligence has become indispensable for the graphic design industry. However, the acceptance of graphic designs created with AI as valid design has been a subject of debate within the graphic design industry. This debate is a recurring theme in the sector with almost every technological advancement affecting graphic design. Since the end of the 19th century, when graphic design as a discipline emerged in its modern form with the advent of printing technology and the industrial revolution, it has continuously evolved. Graphic design has progressed in tandem with integrating emerging technologies throughout its development. Throughout these processes, doubts have arisen among designers about the potential disappearance of their profession and adverse impacts on creativity. This article will explore the positive and negative effects of graphic design products created using artificial intelligence in the production processes, as well as what the future may hold. The production processes of designers have undergone constant changes throughout the history of graphic design with evolving technologies. By extrapolating from these changes, insights into the potential impacts of artificial intelligence on graphic design in the future can be derived.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Yeni Yüzyıl'da İletişim Çalışmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Yeni Yüzyıl'da İletişim Çalışmaları Dergisi