Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Hollywood film afişlerinde tipografinin imgesel kullanımı
2024
Dergi:  
ARTS: Artuklu Sanat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çeşitli kültürel, ticari ve sosyal etkinliklerin duyurulduğu resimli ilanlara afiş denir. Bu etkinliklerin duyurulmasını sağlayan ve afişte yer alması gereken temel ögeler bulunmaktadır. Bu ögeler tipografi ve imgedir. İçeriğin hedef kitleye duyurulmasını sağlayan afişlerde bu iki öge olmadan etkin bir anlatım sağlanamaz. Teknoloji ile değişen birçok şey gibi grafik tasarım disiplini dolayısıyla da afiş tasarım eğilim ve yaklaşımları bu doğrultuda değişmekte ve evrilmektedir. Bu çalışma özellikle son yıllarda Hollywood film afişlerinde tipografinin daha belirgin kullanıldığı 2000’li yıllardan sonraki afişleri incelemiştir. Çalışmada eserler incelenirken tarihsel metot kullanılmıştır. Bulgular tipografinin, imge gibi göz alıcı ve dikkat çekici kullanıldığını ve bu eğilimin popülerleşen bir teknik olduğunu göz önüne sermiş, kullanılan bu teknik ve benzerleri, bu çalışma sayesinde sınıflandırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Imaginary Use Of Typography In Hollywood Movie Posters
2024
Yazar:  
Özet:

Posters are visual or illustrated advertisements announcing various cultural, commercial, and social events. There are basic elements that enable these events to be announced and should be included in the poster. These elements are typography and image. Without these two elements in posters, effective expression cannot be achieved to communicate the content to the target audience. The discipline of graphic design, and therefore the trends and approaches to poster design, are changing and evolving in this direction, as many things do with technology. This study examines posters from the 2000s onward, where typography has become more prominent in Hollywood movie posters, especially in recent years. The historical method was used in the study. The results show that typography is used as eye-catching and striking as the image and that this trend is a popularizing technique, and these techniques are classified through this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










ARTS: Artuklu Sanat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

ARTS: Artuklu Sanat ve Beşeri Bilimler Dergisi