Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Oyunun Evrimsel Dönüşümü: Dijital Oyunlar ve Çocukların Siber Güvenliği
2023
Dergi:  
TAM Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dijitalleşen dünyada insanların davranış ve tepkilerinde değişimler yaşanmaktadır. Bunun güzel bir örneği de geleneksel oyunların yerini alan dijital oyunlar bağlamında çocuklarda gözlemlenmektedir. Günümüzde çocuklar okul dışında genelde kapalı ve güvenli alanlarda dijital oyunlar aracılığıyla eğlence ihtiyaçlarını karşılama eğilimindedir. Her ne kadar dijital oyunların bilişsel gelişim ve zekâ ile ilişkilendirilen olumlu yönleri olsa da oyunların aşırı oynanması ya da yaş ölçütlerine dikkat edilmemesi fiziksel ve ruhsal açıdan çocukların sağlıklarını tehdit edebilmektedir. Bunun yanında çocuklarda akademik performans düşüklüğü ve davranışsal sorunlar da görülebilmektedir. Denetimsiz şekilde ağ üzerinden oynanan dijital oyunlarda çocukların siber güvenliği de ne yazık ki tehlikeye girebilmektedir. Dijital oyun türleri, dijital oyunların çocuklardaki olumlu ve olumsuz etkileri, dijital oyun seçiminde ebeveynlere rehber olabilecek ölçütler ile dijital oyun alanında Türkiye’deki bilinçlendirme çalışmalarını toplu halde güncel alanyazını temel alarak derleyen bir çalışmanın ihtiyaç haline geldiği düşünülerek bu çalışma gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın eğitimcilere ve ebeveynlere bilgi edinme ve tutum geliştirme bakımından katkı sağlayacağı ve alanyazına katkı sunması hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Evolutionary Transformation Of Games: Digital Games and Children’s Cyber Security
2023
Yazar:  
Özet:

In the digitalized world, there are changes in people's behaviours and reactions. A good example of this is observed in children in the context of digital games replacing traditional games. Today, children tend to meet their entertainment needs through digital games outside of school, usually in closed and safe spaces. Although digital games have positive aspects associated with cognitive development and intelligence, excessive playing of these games or not paying attention to age criteria can threaten children's physical and mental health. In addition, children may have poor academic performance and behavioural problems. Unfortunately, children's cyber security can also be jeopardized in digital games played over the network without supervision. In this context, this study was carried out considering the need for a study that compiles the types of digital games, the positive and negative effects of digital games on children, the criteria that can guide parents in the selection of digital games, and awareness-raising initiatives in the field of digital games in Turkey based on the current literature. It is aimed that the study will contribute to educators and parents in terms of obtaining information and developing attitudes and contribute to this literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






TAM Akademi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

TAM Akademi Dergisi