Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
21. YÜZYIL BECERİLERİ KAPSAMINDA GENÇLİK VE SPOR FAALİYETLERİNİN İNCELENMESİ
2024
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endüstri devriminden bilgi toplumuna hızla geçiş kişileri, toplumları ve kurumları derinden etkileyerek bilgi, beceri ve değer gibi kavramlara farklı anlamların yüklenmesine sebep olmuştur. Özellikle bu değişimin ana aktörlerinden birisi olan teknolojideki gelişmeler, kişilerin bilgi ve beceri parametrelerini kökten etkilemiş ve bu durum yeni becerilere duyulan ihtiyacı ortaya çıkartmıştır. Bu değişimlere ayak uydurulması ve hatta yön verilebilmesi için belli kök değerler odağında bazı becerilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaçlar, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından sınıflandırılarak 21. yüzyıl becerileri olarak kavramlaştırılmıştır. Nitel araştırma yöntemlerinden literatür tarama ve doküman analizi metoduna göre tasarlanan bu çalışmada ilk olarak 21. yüzyıl becerileriyle ilgili ulusal/uluslararası kurum ve kuruluş raporları, akademik çalışmalar ve diğer ilgili dokümanlar detaylı bir şekilde incelenmiştir. Akabinde 21. yüzyıl becerilerine günümüzde neden ihtiyaç duyulduğu nicel verilerle ifade edilmiştir. Son olarak farklı sektörlerde faaliyet gösteren öncü kuruluş dokümanlarında ve çeşitli akademik disiplinlerde yürütülen araştırmalarda mutabık kalınan 21. yüzyıl becerilerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerine belli değerler odağında nasıl uygulanabileceği izah edilmiştir. Sonuç olarak, çağın gerektirmiş olduğu 21. yüzyıl becerilerinin kişilerin öz kültürlerine ve kök değerlerine uyarlanarak sahip olunması bu çalışmanın hem sebebini hem de sonucunu oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Youth and Sports Activities Focusing On 21st Century Skills
2024
Yazar:  
Özet:

The rapid transition from the industrial revolution to the information society has deeply affected individuals, societies and institutions, causing different meanings to be attributed to concepts such as knowledge, skills and values. In particular, developments in technology, which is one of the main actors of this change, have radically affected people's knowledge and skill parameters, and this has revealed the need for new skills. In order to keep up with these changes and even to direct them, some skills focused on certain root values are needed. These needs have been classified by national and international institutions and organizations and conceptualized as 21st century skills. In this study, which was designed according to the literature review and document analysis method, which are among the qualitative research methods, firstly, national/international institution and organization reports, academic studies and other relevant documents related to 21st century skills were examined in detail. Subsequently, why 21st century skills are needed today is expressed with quantitative data. Finally, it is explained how the 21st century skills agreed in the documents of leading organizations operating in different sectors and in research conducted in various academic disciplines can be applied to the activities of the Ministry of Youth and Sports with a focus on certain values. As a result, acquiring the 21st century skills required by the age by adapting them to people's core culture and root values constitutes both the reason and the result of this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.402
2023 Impact/Etki : 0.287
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi