Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Fıkıh Usûlü Eserlerinin Hadis İlmine Katkısı (Hüseyin el-Basrî’nin (ö. 436/1044) el-Mu‘temed’inin Ahbâr Bölümü Özelinde)
2022
Dergi:  
Danişname Beşeri ve Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Hüseyin el-Basrî’nin el-Mu‘temed isimli eserinin Ahbâr bölümünde yer alan haber ile ilgili konular incelenecektir. Burada haberin analizinden ziyade bir Fıkıh Usûlü eserinde haber konusunun Hadis Usûlü eserlerinden farklı olarak nasıl ele alındığı araştırılacaktır. Zira haber konusu diğer İslâm bilimlerine nispeten Fıkıh Usûlü bilim dalında epistemolojik değeri ve metin tenkitleriyle birlikte daha geniş çerçevede ele alınmıştır. Araştırmanın sonuç kısmında söz konusu eserde yer alan haber ile ilgili bilgilerle Hadis Usûlü eserinde yer alan bilgilerin genel bir mukayesesi yapılarak, ortak ve farklı yönlerine işaret edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Danişname Beşeri ve Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Danişname Beşeri ve Sosyal Bilimler Dergisi