Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
بناء الشخصيات في قصة إبراهيم عليه السلام في القرآن الكريم
2023
Dergi:  
Yedi Aralık Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kur'an-ı Kerim, Cenâb-ı Hakk'a ibadet için çeşitli vasıtalar kullanır. Kur'an'ın bu maksatla kullandığı bu vasıtaların en önemlilerinden biri de kıssadır. Kur'an kıssalarının asıl amacı, geçmiş ümmetlerin haberlerini aktarmak ve okuyan kişinin, Allah'a itaat edenlerin mutluluğunu ve ona isyan edenlerin bedbahtlığını bilmesini sağlamaktır. Bundan hareketle diyebiliriz ki: Kur'an kıssalarının maksadı, sadece kıssaları anlatmak değil, bu kıssaların nasihat ve ibret manasını taşıdıklarını, insanları muvaffakiyet yollarına sevk ettiklerini ve sapıklık yollarından sakınmalarını sağlamaktadır. İbrahim (a.s) kıssası, Kur'an-ı Kerim'in bu amaca ulaşmak için sunduğu en önemli kıssalardan biridir. Bu kıssa, Hz. İbrahim'in (a.s) hayatındaki önemli aşamaları ve insanları Cenâb-ı Hakk için ibadete davet ederken hayatında karşılaştığı en önemli imtihanları ve bu esnada insanlara nasıl davrandığını göstermektedir. Bu araştırma, Kur'an-ı Kerim'deki bu kıssanın kısa bir özetini vermeyi ve burada geçen karakterlerin bütününü ortaya koymayı amaçlamaktadır. Ardından Kur'an-ı Kerim'in bu karakterleri oluştururken dayandığı en önemli anlatım teknikleri ve bu inşada kullandığı en önemli dilsel yöntemler üzerinde durur.

Anahtar Kelimeler:

© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini