Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 47
 İndirme 24
Annual Variation Of The Orosanga Japonica Melichar 1898 (hemiptera: Ricaniidae) Populations In The Eastern Black Sea Region Of Turkey and Possible Molecular Separation With Based On 28s Rdna Sequences From Other Ricaniidae Groups
2019
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Orosanga japonica (Melichar, 1898), Doğu Karadeniz kıyı bölgesinde dağılan istilacı türlerden biridir. Bu çalışmanın amacı, popülasyonların yıllık değişkenliğini belirlemek ve türün Türkiye'deki taksonomik problemini farklı araçlarla çözmektir. Bu amaçla örnekler, yıllık değişimleri araştırmak amacıyla Doğu Karadeniz Bölgesi kıyı hattı boyunca Artvin, Rize, Trabzon illerinden 14 farklı noktadan ve moleküler ayrımı sağlamak için 15 farklı noktadan toplanmıştır. Popülasyon sayımları iki yıl boyunca mayıs-eylül ayları arasında (2014-2015) yapılmıştır. 2014 yılında popülasyonlar genellikle mayıstaki nimf aşamasında ve ergin yoğunlukları çok düşük olarak bulunmuştur. Bu durumun aksine 2015 yılı mayıs ayında erginlere rastlanmamıştır. En yoğun ergin popülasyonu 2014 yılında temmuz ve ağustos, 2015'te ise ağustos ve eylül aylarında görülmüştür. 28S bölgesi DNA dizilerine dayanarak, 6 haplotip bulunmuştur. 28S rDNA kullanılarak oluşturulan dendrogramda iki ana dal belirlenmiştir. Moleküler veriler, örneklerimizin bazı Ricaniidae ve Flatidae Genbank örnekleriyle birlikte ana kolda, fakat farklı bir dalda olduğunu göstermiştir. Ricania simulans Genbank örneği ikinci dalda yer almıştır. Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'nden toplanan örneklerin ayrıntılı morfolojik incelemelere göre O. japonica olduğu belirlenmiş ve moleküler sonuçlar diğer Ricaniidae örneklerinden ayrılabileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.118
Atıf : 900
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini