Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 83
 İndirme 53
Kütahya Belediyesi Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesinde Bulunan El Yazmalarının Dökümü
2019
Dergi:  
Divan Edebiyatı Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye, İslâmî el yazmalarına sahip olma bakımından ilk sıralarda gelmektedir. El yazması eserlerin kültür, edebiyat ve dil tarihi bakımından büyük bir değer taşıdıkları inkâr edilemez bir gerçektir. Bu makalede ilk olarak el yazması eserlerin dil, kültür ve tarih yazıcılığındaki önemine değinilmiştir. Daha sonra Germiyan ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir kültür merkezi olan Kütahya şehrinin el yazması eserler bakımından önemine temas edilmiştir. Bu şehirde yer alan, ihtiva ettiği yazma eserlerle büyük bir kıymete sahip olan Vahîd Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi, Tavşanlı Zeytinoğlu İlçe Halk Kütüphanesi ve Kütahya Belediyesi Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesinden bahsedilmiştir. Akabinde altmış yıl boyunca topladığı kıymetli kitaplarını memleketi Kütahya’ya bağışlayan Mustafa Hakkı Yeşil’in kısaca hayat hikâyesinden bahsedilmiştir. Bundan sonra Mustafa Hakkı Yeşil’in kurduğu kütüphane hakkında teknik bilgiler verilmiştir. Kütüphanedeki yazmaların dillere göre tasnifi yapılmıştır. Müelliflerin kendi kalemlerinden çıkan eserler ile yegâne ya da nadir olan nüshalar hakkında bilgi verilmiştir. Son olarak mezkûr kütüphanede yer alan el yazması eserlerin dökümü araştırmacıların ilgisine sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The House Of Representatives Of The Green Library Of Mustafa Haki
2019
Yazar:  
Özet:

Turkey is in the first place in terms of possessing Islamic handwriting. Handwriting is an unbearable fact that works have a great value in terms of culture, literature and language history. In this article, first handwriting emphasizes the importance of works in language, culture and history. Later, the importance of handwriting of the city of Kütahya, which was an important cultural center in the German and Ottoman periods, was addressed in terms of works. This city has a great value with its writing works, the Vahîd Paşa Writing Works Library, the Rabbit Olytinoğlu Provincial People's Library and the Mustafa Hakkı Green Library of Kütahya Municipality. It is a brief story of the life of Mustafa Hakkı Greşil, who gave his precious books to his hometown Kütahya for six hundred years. Technical information about the library founded by Mustafa Hakkı Green has been given. The books in the library are written in the language. They have been given information about the works that come out of their own pen and the unusual or rare nuts. Finally, the handwriting works in the mosquito library were presented to the researchers' interest.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Divan Edebiyatı Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 96
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini