Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 74
 İndirme 19
 Sesli Dinleme 1
İsviçre Çokkültürlülük Modeli
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Kimlik konusu günümüz sosyolojisinde öne çıkmış konuların içinde yer almaktadır. Tarihsel bağlamda yaşanan gelişme ve değişimlerle beraber, kimlik mihverinde pek çok farklı teori ortaya çıkmış, II. Dünya Savaşı sonrasındaki süreç içerisinde kimlik mihverindeki tartışmalar, çok kültürlülük tartışmalarının da yaygınlaşmasına sebep olmuştur. Çokkültürlülüğü ele alırken öncelikle üzerinde durulması gereken konuların başında kimlik gelmektedir. Çokkültürlülük bağlamında baktığımızda kimlik konusunu nasıl bu kadar görünür olduğu, akabinde de çokkültürlülük ve çokkkültürcülük kavramları üzerine durulmaya çalışılmıştır. Çokkültürlülük ve kimlik tartışmalarının yakın tarihte olmasına karşın çokkültürlülük yeni bir olgu değildir. Çokkültürlülük tartışmalarının daha görünür hale gelmesini sağlayan çeşitli tartışmalar mevcuttur. Bu tartışmalardan en başında ise, etnisite merkezli tartışmalardır. Bu tartışmalar artık günümüzde genellikle çokkültürlülük mihverinde yürütülmektedir. Dünyada çokkültürlülük kavram olarak ilk olarak İsviçre’de kullanılmıştır ancak çokkültürlülüğün siyasi boyutuyla ilk kabul gördüğü yer Kanada’dadır, ABD, Avustralya ve İsveç gibi ülkeler de çokkültürlülüğü bir devlet politikası olarak benimsediklerini ilan etmişlerdir. Daha önce asimile etmeye yönelik bir politika takip etmelerine rağmen, tarihsel deneyimler ve değişen şartlar ile birlikte bu ülkeler, çokkültürlülük politikalarını benimsemeyi seçmişlerdir. İsviçre sonrasında çokkültürlülüğü bir devlet politikası olarak kabul etmiş, nadir Avrupa ülkelerinden biridir. Bu çalışmada ise ilk olarak konuyu ele alan ülke olarak İsviçre’deki çokkültürlülük modeli anlaşılmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Switzerland's Multi-cultural Model
2020
Yazar:  
Özet:

The subject of identity lies in the topics of today's sociology. With the evolution and change in the historical context, many different theories have emerged in the identity mixture, II. In the process after the World War, the debate on identity has led to the spread of multicultural debates. When talking about multiculturalism, it comes first to the topics that need to be focused on. When we look at the context of multiculturalism, we have tried to focus on how the identity subject is so apparent, and in the end, the concepts of multiculturalism and multiculturalism. Despite the recent history of multiculturalism and identity discussions, multiculturalism is not a new phenomenon. There are various discussions that make multiculturalism discussions more visible. At the beginning of these discussions, ethnicity-centric discussions. These discussions are now often held in the midst of multiculturalism. The concept of multiculturalism in the world was first used in Switzerland, but the first place where multiculturalism was accepted in its political dimension is in Canada, and countries like the United States, Australia and Sweden have also announced that they have accepted multiculturalism as a state policy. Although they have previously followed an assimilation policy, along with historical experiences and changing conditions, these countries have chosen to adopt their multicultural policies. Switzerland is one of the rare European countries that later recognized multiculturalism as a state policy. In this study, the first country to deal with the issue was the model of multiculturality in Switzerland.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.497
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini