Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 78
 İndirme 47
Türkiye’de Satın Alma Gücü Paritesi Hipotezinin Geçerliliği: Uzun Hafıza Testlerinden Kanıtlar
2018
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

Esnek kur rejiminin küresel anlamda yaygınlaşmasıyla birlikte döviz kuru öngörüsü de önem kazanmaya başlamıştır. Döviz kurları, başta dış ticaret dengesi olmak üzere, yatırım kararlarının alınmasında ve küresel gelirden daha fazla pay alabilmek için merkez bankalarının yürüttükleri kur politikalarında önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle satın alma gücü paritesi (SAGP) hipotezinin sınandığı çalışmalarda, reel döviz kurlarının uzun dönem için kendi ortalamasına dönüp dönmediği ekonomik istikrar, yapısal uyumlanma ve ekonomik reform uygulamaları açısından önem kazanmaktadır. SAGP hipotezinin test edildiği bu çalışmada, reel döviz kurlarının uzun hafıza testleri ile sınanması amaçlanmıştır. Analiz için, 2002:10-2017:12 dönemi esas alınarak A.B.D doları ve euro bazında iki farklı reel döviz kuru serisi oluşturulmuştur. Reel kur serileri ARFIMA modeli çerçevesinde ele alınarak test edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre hem dolar hem de euro reel kur serilerinin uzun hafıza özelliği sergiledikleri bulgusuna ulaşılmıştır. Reel döviz kurlarının uzun dönemde ortalamaya geri dönmesi, Türkiye için ilgili dönemde SAGP hipotezinin geçerli olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 630
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini