Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 103
 İndirme 64
Küreselleşme Sürecinde Gelişmekte Olan Ülkelerde Dış Borçların İktisadi Kalkınma Üzerindeki Etkisi: Heterojen Panel Yaklaşımı
2019
Dergi:  
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada NIC olarak tanımlanan Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, Meksika, Filipinler, Güney Afrika, Tayland ve Türkiye’de dış borçlar ve iktisadi büyüme arasındaki kısa ve uzun dönem ilişki, ekonomik küreselleşme süreci içerisinde incelenmiştir. Aynı zamanda, bu ülkelerde dış borçlanmanın iktisadi büyümeyi hangi yönden etkilediği tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırmada, NIC ülkelerinin 1995-2015 dönemi heterojen panel veri analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Gengenbach (2016), eşbütünleşme ve AMG testi bulgularına göre, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Malezya ve Güney Afrika ile Tayland’da dış borçlar uzun dönemde iktisadi büyümeyi negatif etkilemiştir. Çin, Meksika, Filipinler ve Türkiye’de ise uzun dönemde dış borçların iktisadi büyüme üzerinde anlamlı herhangi bir nedensellik etkisi yoktur. 

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of External Debt On Economic Development In Developing Countries In The Process Of Globalization: Heterogeneous Panel Approach
2019
Yazar:  
Özet:

In this research, the NIC defined as Brazil, China, India, Indonesia, Malaysia, Mexico, Philippines, South Africa, Thailand and Turkey between external debt and economic growth in the short-and long-term relationship, were investigated in the process of economic globalization. At the same time, it has been tried to determine in which way external debt affects economic growth in these countries. In the research, the period 1995-2015 of NIC countries was analyzed by heterogeneous panel data analysis method. According to gengenbach (2016), co-integration and AMG test findings, external debts in Brazil, India, Indonesia, Malaysia and South Africa and Thailand have negatively affected economic growth in the long term. In China, Mexico, the Philippines and Turkey, external debt has no significant causal effect on economic growth in the long term.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 149
Atıf : 475
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini