Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 31
 İndirme 6
Egitim Orgutlerinde Kusaklar Arasi Catisma: Nedenleri ve Basa Cikma Yaklasimlari
2016
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada sınıf öğretmenleri arasındaki kuşaklar arası çatışma durumlarının, bu çatışmaların nedenlerinin ve sınıf öğretmenlerinin kuşaklar arası çatışmayla başa çıkma yaklaşımlarının ortaya konulması amaçlanmıştır. Fenomenolojik desendeki çalışmada kuşaklar arası çatışma olgusu öğretmenlerle yüz yüze yapılan yarı yapılandırılmış görüşmeler aracılığıyla derinlemesine incelenmiştir. Araştırmaya, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Kocaeli ili İzmit ilçesindeki ilkokullarda görev yapan 20 sınıf öğretmeni katılmıştır. Araştırma sonucunda öğretmenlerin, fazlasını yapma eğilimi, öğretim yöntemleri hakkında fikir ayrılıkları, sınıf yönetimi yaklaşımı gibi konularda kuşaklar arası çatışma yaşadıkları görülmüştür. Bu konularda çatışma yaşanmasının nedenleri değişime direnç gösterme, otoriter ve kuralcı olma, kolaycı olma, gelişime açık veya kapalı olma olarak bulunmuştur. Öğretmenlerin kuşaklar arası çatışma yaşantılarıyla kaçınma, işbirliği ve rekabet yaklaşımlarını kullanarak başa çıktıkları tespit edilmiştir. Araştırma sonucunda, kuşaklar arası çatışma durumlarının, eğitim örgütleri ve öğretmenlere zarar vermemesi hatta yarar sağlayabilmesi için öğretmenlerin kuşaklar arası çatışmalarla başa çıkmada işbirliği stratejisini benimsemelerinin önemi vurgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Intergenerational Conflict In Educational Organizations: Reasons and Coping Strategies
2016
Yazar:  
Özet:

This study aimed to determine intergenerational conflicts between teachers, causes of these conflicts, and teachers’ coping strategies with these conflicts. This research was designed as a phenomenological study, and data were collected via in situ interviews with semi-structured questions. Participants were comprised of 20 primary school teachers who were employed in 2013-2014 academic year at Izmit/Kocaeli. Results illustrated that teachers’ intergenerational conflict experiences were issues as tending to be doing more, disagreements about teaching methods, and classroom management approaches. The reasons of these experiences were; resistance to change, being authoritarian, prescriptive, simplistic, openness/closeness to development, and ego-centric, and going against to change. Teachers coped with these conflicts preferring avoiding, collaborating, and competing strategies. Some suggestions such as preferring collaboration strategy while coping with intergenerational conflict were presented in the light of research results

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.157
Atıf : 16.363
2023 Impact/Etki : 0.37
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi