Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 24
Personel Güçlendirmenin İşgörenlerin İşten Ayrılma Eğilimi Üzerine Etkisi: Konya Sanayi Bölgesi Üzerine Bir Uygulama
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Personel güçlendirme, bireylerin ya da grupların bilinçli seçimler yapabilme ve yaptıkları seçimleri kararlara ya da sonuçlara dönüştürme sürecidir. İşten ayrılma eğilimi ise, işgörenlerin, gereksinimlerini karşılamayan örgütlerini terk etme isteklerini ifade etmektedir. Plansız ve rastgele gerçekleşen işgören devri örgütlerin sağlıklı gelişimini olumsuz etkilemektedir. Yöneticiler, işgörenlerinin işten ayrılma eğilimine neden olan faktörleri aktif olarak etkileyebildikleri için, işgören henüz örgütü terk etmeden önce işten ayrılma eğiliminin anlaşılması ve birtakım tedbirleri alınması önem arz etmektedir. Araştırma ile personel güçlendirme ile işten ayrılma eğilimi arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu çerçevede Konya Sanayi Bölgesi’nde farklı sektörlerde faaliyet gösteren, içlerinde Türkiye’nin ilk beşyüz ve ikinci beşyüz büyük sanayi kuruluşları da bulunan ondokuz ayrı işletmenin çalışanları üzerinde bir anket çalışması yapılarak personel güçlendirme ile işten ayrılma eğilimi arasındaki ilişki hakkında önemli verilere ulaşılmıştır. Araştırmada, faktör analizi ile ölçeğin yapısal geçerliliği analiz edilmiş; değişkenler arasındaki ilişkinin varlığı korelasyon analizi ile belirlenmiş ve regresyon analizi yapılarak bu ilişkinin niteliği ortaya konmuştur. Buna göre araştırma sonuçları; personel güçlendirme ile işten ayrılma eğilimi arasında negatif yönde bir ilişki bulunduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 45.004
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini