Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 23
The Investigation Of The Therapeutic Alliance In Terms Of Psychological Counselors
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, psikolojik danışmanların danışanlarıyla kurduğu terapötik ittifak ile bağlanma stilleri arasındaki ilişkide genel öz yeterlik inançları ve psikolojik danışma öz yeterlik inançlarının aracılık rolünü incelenmesidir. İlişkisel tarama modelinin kullanıldığı araştırma, en az 1 yıldır alanda çalışan ve haftada en az 1 psikolojik danışma yapan 421 okul psikolojik danışmanı üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplama araçları olarak, Terapötik İttifak Ölçeği: Psikolojik Danışman Formu, Kişilerarası Bağlanma Stilleri Ölçeği, Psikolojik Danışma Öz Yeterlik İnançları Ölçeği ve Genel Öz Yeterlik Ölçeği kullanılmıştır. Hipotez test modelinin analizi için AMOS kullanılmış ve değişkenler arasındaki ilişkiler yol analizi ile incelenmiştir. Bulgular, psikolojik danışma öz yeterlik inancının, genel öz yeterlik inancına göre terapötik ittifakı daha fazla yordadığını ve bağlanma stilleriyle terapötik ittifak arasındaki ilişkide genel öz yeterlik inancına göre daha güçlü aracılık rolüne sahip olduğunu göstermiştir. Bulgular, alanyazın ışığı altında tartışılmış ve ileride yapılacak araştırmalara çeşitli önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.496
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini