Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 35
 İndirme 13
Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Spora Katılım Güdülerinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi (konya İli Örneği)
2015
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı ortaokul ve lise eğitimine devam eden ve fiziksel aktiviteye katılım gösteren öğrencilerin spora katılım güdülerini tespit etmek ve bu verilerin eğitim kademesine, cinsiyete, aile desteğine göre farklılık gösterip göstermediğini incelemektir. Çalışmaya Konya ili merkez ilçelerdeki ortaokul ve lise öğrencilerinden rastgele örnekleme yoluyla seçilmiş 9 farklı ortaokulda öğrenim gören 1451 ve 3 farklı lisede öğrenim gören 684 olmak üzere toplam 2135 öğrenci katılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Gill, ve ark. (1983) tarafından geliştirilen, Çelebi (1991) tarafından Türkçe’ ye çevrilen ve Oyar ve ark. (2001) tarafından 11-17 yaş grubu öğrencileri üzerinde geçerlik ve güvenirlik çalışması yapılan “Spora Katılım Güdüsü Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırmada ölçeğin bu araştırma grup için güvenirliği tekrar kontrol edilmiş ve yapılan Cronbach Alpha iç tutarlık testinde güvenirlik katsayısı 0.86 olarak tespit edilmiştir. Araştırmanın verilerini analiz etmek amacıyla, tanımlayıcı istatistikler kullanılmıştır. Normallik düzeyini kontrol için Kolmogorov- Smirnov testi yapılmış ve veriler normal dağılım göstermediği için Mann Whitney U testi uygulanmıştır. Çalışmada hem ortaokul hem de lise öğrencileri için en önemli spora katılım güdüleri “beceri gelişimi” ( ortaokul: 1.21± 0.32), ( lise: 1.27 ± 0.39) ve “hareket/aktif olma” ( ortaokul: 1.23±0.39), ( lise: 1.29±0.46) olarak bulunmuştur. Cinsiyete, eğitim düzeylerine ve aile desteğine göre genelde ve alt boyutlarda anlamlı farklılıklara ulaşılmıştır (p<0.05). Çocukların spor katılım güdüleri ile ilgili çıkan sonuçlarda her bir alt boyut için ortalamaların yüksek olması ve bu ortalamalar içindeki farklılıklar yapılacak etkinliklerin, hazırlanacak plan ve programların hazırlanmasında, çocukların fiziksel etkinliği sevmelerinde ve daha fazla katılım göstermelerinde belirleyici rol oynayabilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 761
Atıf : 6.541
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini