Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 8
Nesrin Güllüdağ, Haremden Valide Sultan Mektupları (17. – 18. – 19. Yüzyıl)
2021
Dergi:  
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nesrin Güllüdağ tarafından hazırlanan Haremden Valide Sultan Mektupları (17. – 18. – 19. Yüzyıl) isimli eserin tanıtımı yapılacaktır. İlk baskısı İstanbul'da Hiperyayın tarafından 2019'da yapılan bu eserde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Osmanlı Arşivinde yer alan Kösem Sultan'a ait 10, Gülnuş Sultan'a ait 14, Mihrişah Sultan'a ait 22, Nakşıdil Sultan'a ait 2, Şefkiefsar Sultan'a ait 16 ve hangi Valide Sultan'a ait olduğu bilinmeyen (anonim olan) 8 mektup olmak üzere toplamda 72 mektup üzerinde çalışılmıştır. Söz konusu mektuplar transkripsiyonlu metin ve tıpkıbasımlarıyla birlikte eserde yer almıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Sultani Letter Of The Haremden Valide (17. 18 . In The 19th Century)
2021
Yazar:  
Özet:

In this study Iğdır University of Science and Literature Faculty of Turkish Language and Literature department doctors from Doç. The Letter of Haremden Valide Sultan by Dr. Nesrin Güllüdağ (17. 18 . The 19. The name of the century will be presented. His first print was made in 2019 by Hiperyay in Istanbul, T.C. The President's State Archives Headquarters has worked on a total of 72 letters, including 10 letters of Kösem Sultan, 10 letters of Gülnuş Sultan, 14 letters of Mihrişah Sultan, 22 letters of Nakşıdil Sultan, 16 letters of Shefkiefsar Sultan and 8 unknown (anonymous) letters of which Valide Sultan belongs. These letters have been written together with transcripted texts and similar printings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 449
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini