Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 24
Eğitim ve Kültür Vakfı Mensuplarının İnternet Bağımlığı ile Fiziksel Aktiviteye Katılım Düzeylerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma; Eğitim ve Kültür Vakfı mensuplarının internet bağımlığı ile fiziksel aktiviteye katılım düzeylerinin incelenmesi amacı ile yapılmıştır. Araştırmanın evrenini, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Türkiye’nin yedi bölgesinde bulunan illerdeki Eğitim ve Kültür Vakfı’na devamlı olarak gelen kişilerden oluşturulmuştur. Araştırmanın örneklemini tesadüfi örneklem yoluyla belirlenen toplam 622 kişi oluşturmuştur. Araştırmada "İnternet Bağımlılık Ölçeği" ve “Fiziksel Aktivite Ölçeği” kullanılmıştır. Veriler yüzde, ortalama ve standart sapmalar verilerek özetlenmiştir. Araştırmada anlamlılık düzeyi 0.05 olarak alınmıştır. Yapılan istatistiksel analizler sonucunda, Araştırmaya katılan katılımcıların cinsiyet ve boy uzunluğu, değişkenine göre incelenmesi sonucu İnternet Bağımlılığı Ölçeğinin puan ortalamalarına göre istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık gözlenmez iken, yaş değişkenine göre incelenmesi sonucunda 20 Yaş ve altı katılımcıların lehine istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık gözlemlenmiştir. Vücut ağırlığı oranı değişkenine göre incelenmesi sonucu İnternet Bağımlılığı Ölçeğinin puan ortalamalarına göre yapılan ANOVA testi sonucu istatistiksel olarak anlamlı düzeyde farklılaştığı tespit edilmiştir. Gruplar arasındaki farklılığın kaynağını belirlemek üzere çoklu karşılaştırma testlerinden Tukey testi uygulanmış ve 60 kilo ve altı vücut ağırlığına sahip katılımcıların 61-70 arası, 71-80 arası ve 81 ve üzeri vücut ağırlığına sahip katılımcılara göre İnternet Bağımlılığı oranlarının daha fazla olduğu tespit edilmiştir. İnternet Bağımlılığı Ölçeğinin Puan Ortalamaları ve Fiziksel Aktivite Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Pearson Korelasyon Testi sonuçlarına göre iki değişken arasında önemli ilişki tespit edilmemiştir (r=0,031p>0,05). Sonuç olarak katılımcıların fiziksel aktivite düzeylerinin ve internet bağımlılık oranlarının düşük olması iki değişken arasında anlamlı ilişki çıkmamasını doğrulamaktadır. Bu durum fiziksel aktivite düzeyini internet bağımlılığı dışında da faktörlerin olumsuz etkilediğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Education and Culture Foundation Members Of The Internet Connection With Physical Activity Assassin's Levels Review
2020
Yazar:  
Özet:

This research was conducted with the aim of studying the levels of participation in physical activity and internet addiction of members of the Education and Culture Foundation. The universe of research was formed from persons who continuously come to the Education and Culture Foundation in the seven regions of Turkey in the 2016-2017 educational year. The sample of the study was collected by a total of 622 people identified by random sample. The study used "Internet Addiction Scale" and "Fysical Activity Scale". The data is summarized by percentage, average and standard deviations. In the study, the significance level was 0.05. According to the statistical analysis, the gender and size of the participants in the study, the variable, the variable, the Internet Addiction Scale, not observed a statistically meaningful difference according to the scores of the scores, while the age variable study resulted in a statistically meaningful difference in the benefit of the participants aged 20 and six. The body weight ratio according to the variable was studied and the results of the ANOVA test based on the scores of the Internet Addiction Score were statistically significantly differentiated. From multiple comparative tests to determine the source of the differences between groups, the Tukey test was implemented and it was found that participants with 60 kg and 6 body weight had higher Internet addiction rates than participants with 61-70, 71-80 and 81 body weight and above. According to the Pearson Correlation Test results of the ratio between the Internet Addiction Scale's score average and physical activity levels, there was no significant relationship between the two variables (r=0,031p>0,05). As a result, the low levels of physical activity and internet addiction confirm that there is no meaningful relationship between the two variables. This situation indicates that the level of physical activity, in addition to internet addiction, is negatively affected by factors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 761
Atıf : 7.316
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini