Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 13
Police Culture and Change: The Case Of Compstat In Police Organizations
2015
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Örgütsel değişim yönetim literatüründe önemli bir kavramdır. Bu alanda yapılan çalışmaların bir çoğu, kültür kavramının planlı örgütsel değişim çabalarının desteklenmesi, yönetilmesi ve engellenmesinde oynadığı çok yönlü role atıfta bulunur. Bu çalışmanın temel amacı popüler bir örgütsel değişim modeli olan Compstat’ın uygulanması sonrasında Newark Polis Departmanında Amerika’nın Doğu kıyısında bulunan büyük bir polis departmanı yaşanan kültürel değerlerin değişimini anlamaktır. Bu model son 20 yılda Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir çok polis biriminde uygulamaya konmuştur. Çalışmanın temel sorusu, bu modelin bu kurumda kültürel değerleri değiştirip değiştirmediği ve algılanan bir değişim varsa bunun nasıl olduğudur? Bu örnek olay çalışması içerisinde veriler derinlemesine mülakat, döküman analizi ve Compstat toplantılarının gözlemlenmesi ile toplanmış ve bu veriler tümevarım yaklaşımı ile analiz edilmiştir. Bu çalışma, Newark Polis Teşkilatında yaşanan kültürel değişimde, teknolojik ilerlemeler iş ortamında bilgisayar kullanımının yaygınlaşması , jenarasyon farklılıkları eğitim seviyesinin artması, iş beklentileri ve önceliklerinde yaşanan değişim , güçlü ve etkin liderlik becerileri, yönetim alanında yeni fikirlerin yaygınlaşması ve akademik dünyada geliştirilen yeni polislik yaklaşımlarının toplum destekli polislik, problem odaklı polislik etkili olduğunu göstermiştir. Tüm bu faktörlere ilave olarak, Compstat modelinin Newark Polis Departmanının ‘polislik yaklaşımı’ ve ‘yönetim anlayışının’ değişiminde etkili olduğu istisnasız biçimde kabul edilmiştir. Spesifik olarak, memurlar, Compstat’ın yapabilirim mentalitesi ile uyumlu bir proaktif anlayış kazanılmasında, bilgi ve suç istatistiklerinin merkezi bir role sahip olmasında, kişisel tecrübelerin ötesine geçen analiz odaklı bir yaklaşım geliştirilmesinde, bilimsel analizlerle uyumlu polislik yaklaşımlarının uygulanmasında ve halkla ilişkilerin geliştirilmesinde etkili olduğunu belirtmişlerdir. Yönetim anlamında ise, Compstat’ın, hesap verebilirlik ile bağlantılı olarak sorumluluk alma anlayışının gelişmesinde, kurumsal esneklik noktasında, performans odaklı bir anlayışın kurumsallaşmasında ve yönetici kontrolünün artmasında etkili olduğu ifade edilmektedir. Yönetim tarafından istenen doğrultuda bir değişim olduğu açık olmakla birlikte, Compstat sonrası filozofi anlamında yaşanan değişim uygulamada yaşanan değişimden daha fazladır. Bu çalışmanın bulguları, Compstat modelinin en temel unsurlarından biri olan Compstat toplantılarının yapısı ve dizaynının beyin fırtınası ve öğrenen bir organizasyon yaratmak için yeniden düzenlenmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Bu çalışma, kültürel değişim sürecini dinamik ve bağlamsal bir yaklaşımla ortaya koyarak alana özgün bir katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda, hem polis yöneticilerinin hem de memurların yaklaşımını ortaya koyması ve farklı veri toplama araçlarını kullanması bu çalışmaya değer katmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.398
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini