Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 6
Concept Of Vyadhikshamatva Wsr To Immunity and Management Of Diseases Through Enhancement Of Vyadhikshamatva Prabhav
2021
Dergi:  
İlköğretim Online
Yazar:  
Özet:

The word immunity means the state of protection from an infectious disease. The immune system evolved as defense system to protect animals from invading microorganisms and malignant disorders. Immunology is a branch of biomedical science that covers the study of all aspects of the immune response in all organisms. The study of the molecular and cellular components that comprise the immune system, including their function and interaction, is the central science of immunology. Ayurvedic system of medicine not only deals with treating the diseases but also aims to prevent the onset of a disease. The concept of Vyadhikshamatva prabhav described in Ayurveda may be considered as equivalent to Immunity. Hence an attempt has been made here to compare and corelate the Ayurvedic concept of Vyadhikshamatva with the immunity

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İlköğretim Online

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.985
Atıf : 19.662
2023 Impact/Etki : 0.025
İlköğretim Online