Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 106
 İndirme 7
The Purchase Of Foreign Products: The Role Of Brand Image, Ethnocentrism and Animosity: Iran Market Evidence
2013
Dergi:  
Iranian Journal of Management Studies
Yazar:  
Özet:

Consumer purchasing decisions relating to foreign products are influenced by economic, psychological and sociological factors. This study attempts to relate such rarely studied variables as animosity and ethnocentrism to concepts taken from consumer behavior which are brand image and purchase intention. Consequently, this study attempts to provide insights into how brand image, consumer ethnocentrism and animosity shape consumers' purchase intention. Empirical data were collected by a questionnaire distributed to a British apparel retailer. The results show that while consumer’s brand image was found to be positively related to consumer’s purchase intention, consumer ethnocentrism and animosity were negatively related to consumer’s purchase intention. Additionally, consumer ethnocentrism was negatively related to brand image, whereas, consumer animosity has no significant relation with brand image. These findings have direct and important implications for international marketers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Iranian Journal of Management Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 429
Atıf : 313
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini