Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 19
 İndirme 5
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Bağlamında Coğrafya Eğitimi
2021
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Dünya kaynakların sürekliliğinin sağlanması ve etkili kullanılması gerekliliği sürdürülebilir kalkınma fikrinin doğmasına neden olmuştur. Doğal kaynakların aşırı ve bilinçsiz kullanımı karşısında bu kaynakların sürdürülebilir kullanımına yönelik olası çözümler ve planlamalar son yıllarda daha çok tartışılmaya başlanmıştır. Bu doğrultuda ortaya çıkan sürdürülebilirliğin literatürde, devam etme, var etme ve sürdürme gibi anlamlarda kullanıldığı dikkati çekmektedir. Sürdürülebilir kalkınma ise en genel tanımıyla gelecek nesillerin hayatta kalma haklarının ellerinden almadan günümüz insanlığının gereksinimlerini karşılayabilme olarak ifade edilmektedir. Bu içeriğiyle sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınma birçok bilim dalının ilgi alanına girdiği gibi doğal ve beşeri unsurlar arasındaki ilişkiyi inceleyen coğrafyanın da konuları arasında yer almaktadır. Araştırmada sürdürülebilir kalkınma amaçları ile coğrafya eğitiminin amaçları arasındaki ilişki ortaya konulmuştur. Bu kapsamda araştırmada üç alt soruya da cevap aranmıştır. Bunlar; Sürdürülebilir kalkınma konusunun son yıllarda daha çok gündeme gelmesinin nedenleri nelerdir, Coğrafya eğitimin genel amaçları ile sürdürülebilir kalkınma amaçları arasında nasıl bir ilişki vardır, Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleşmesinde coğrafya eğitiminin yeri ve rolü nedir? Araştırmada belirtilen hususlar dahilinde eğitimcilere, öğretim programının hazırlanmasından sorumlu kişilere, eğitim planlamacılarına ve akademisyenlere konu hakkında açılım sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca çalışmada analiz ve sentez yolu ile sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için coğrafya eğitimi bağlamında neler yapılabileceği hakkında önerilere de yer verilmektedir. Belirtilenlerden hareketle çalışmada sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınma konusuna yönelik planlama yapma, problem çözme ve karar verme süreçlerinde etkin bir coğrafya eğitiminin önemi ve gereği üzerinde durulmuştur. Bu kapsamda araştırma, sürdürülebilir kalkınma-sürdürülebilir kalkınma amaçları ve coğrafya eğitimi ilişkisini coğrafi bakış açısı ile ortaya koymaktadır. Araştırmada nitel araştırma yöntemi kullanılarak sürdürülebilirlik ile coğrafya eğitimi amaçları ilişkisi irdelenmiştir. Sonuç olarak sürdürülebilir kalkınma amaçları ile coğrafya eğitimi arasındaki yakın ilişkiye bir kez daha dikkat çekilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Sustainable Development Goals For Geography Training
2021
Yazar:  
Özet:

The need to ensure the continuity and efficient use of global resources has led to the birth of the idea of sustainable development. Faced with excessive and unconscious use of natural resources, the possible solutions and plans for sustainable use of these resources have been increasingly discussed in recent years. It is noted that the sustainability that arises in this direction is used in literature in terms such as continuation, existence and continuation. Sustainable development is expressed as being able to meet the needs of today’s humanity without taking the rights of future generations to survive. With this content, sustainability and sustainable development are among the topics of the geography that studies the relationship between natural and human elements, as many disciplines of science are interested in. The research revealed the relationship between sustainable development objectives and the objectives of geographical education. In this study, three subjects were asked for answers. What are the reasons why the issue of sustainable development has become more debated in recent years, what is the relationship between the general objectives of geographical education and the sustainable development objectives, what is the place and role of geographical education in achieving the sustainable development objectives? The aim of the research is to provide education to the educators, the persons responsible for the preparation of the curriculum, the educational planners and the academics about the subject. The study also includes recommendations on what can be done in the context of geographical education in order to sustainable development objectives through analysis and synthesis. The importance and necessity of an effective geography training in the planning, problem-solving and decision-making processes for sustainability and sustainable development in the work with the indicated ones has been focused on. In this context, research shows the relationship between sustainable development and sustainable development goals and geographical education from a geographical perspective. In research, the qualitative research method is based on the relationship between sustainability and geographical education objectives. As a result, the close relationship between sustainable development objectives and geographical education has been remarked again.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.883
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini