Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 17
Günümüz Çatışmalarında Özgürlüğünden Yoksun Bırakılmış Kişilerin Korunması
2020
Dergi:  
Public and Private International Law Bulletin
Yazar:  
Özet:

Günümüz silahlı çatışmalarında ‘özgürlüğünden yoksun bırakma’, hem devletler hem de devlet dışı silahlı gruplar tarafından oldukça yaygın kullanılan bir yöntem haline gelmiştir. Çatışma taraflarınca alıkonulan bu savunmasız kişilerin tutulduğu koşullar son derece ağır ve insani açıdan oldukça trajiktir. Bu kişiler çoğunlukla alıkonma sebeplerinden ve haklarından bihaber, dış dünya ile iletişimleri yasaklanmış, yeterli su, gıda ve tıbbi yardıma ulaşamadıkları koşullarda tutulmakta; sıklıkla yargısız infazlara, zorla kaybedilmeye, işkenceye ve kötü muameleye maruz kalmakta ve korunamamaktadır. Bunun sebebi çoğunlukla ilgili hukuk normlarına uyulmaması, hukukun bilinmemesi ya da kapasite eksikliği ve fiziki olanaksızlıklar olmakla birlikte; uluslararası silahlı çatışmalara oranla uluslararası nitelikte olmayan silahlı çatışmalarda bu hususlara ilişkin detaylandırılmış hukuki normların eksikliği bu kişilerin yaşamı, onuru ve sağlığının korunamamasında önemli bir etkendir. Bu çalışma günümüz çatışmalarının temel bir karakteristiği haline gelen Uluslararası Nitelikte Olmayan Silahlı Çatışmalar bağlamında İnsancıl Hukuku, çatışma taraflarının yoğun bir şekilde uyguladığı ‘özgürlükten yoksun bırakma’ hususu açısından ele almayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, Uluslararası Nitelikte Olmayan Çatışmalar Hukukunda özgürlükten yoksun bırakma/ alıkoyma kavramına dair hükümlerin kişilere yeterli koruma sağlayıp sağlamadığı ve bu husustaki hukuki boşluklar irdelenecek; alıkoyma durumlarında kişilerin korunması açısından İnsancıl Hukukun geliştirilmesi gereken alanları ile bu alanların güçlendirilmesine dair çabalar ve çözüm önerilerine yer verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Protecting Those Who Are Lacking Freedom In The Conflict Today
2020
Yazar:  
Özet:

In today’s armed conflicts, ‘Forgive freedom’ has become a method that is widely used by both states and non-governmental armed groups. The circumstances in which these undefenseful persons detained by the parties in conflict are extremely heavy and humanly quite tragic. These persons are mostly kept under conditions where their communication with the outside world is prohibited and they are not able to reach sufficient water, food and medical assistance; they are often subjected to unjustified execution, forced loss, torture and misbehavior and are not protected. This is often due to the lack of compliance with the relevant legal norms, the lack of knowledge of the law or the lack of capacity and physical disabilities; the lack of detailed legal norms on these matters in armed conflicts which are not international than in international armed conflicts is an important factor in the failure to preserve the lives, dignity and health of these persons. This study aims to address the humanitarian law in the context of non-international armed conflicts, which have become a key feature of today’s conflicts, in terms of the issue of ‘deference from freedom’ which strictly applies by the parties to the conflict. In this context, the provisions of the non-international conflict law concerning the concept of deprivation of freedom will provide or not adequate protection to persons and the legal vaccines in this regard will be addressed; the areas in which the human rights law should be developed in order to protect persons in cases of deprivation and the efforts and solutions to strengthen these areas will be presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Public and Private International Law Bulletin

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 475
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini