Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 52
 İndirme 20
 Sesli Dinleme 1
Türkülerde Erzurum. Bir Şehir Kimliği Çalışması
2018
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Halkın ortak malı olan türkülerde, mekâna ait birçok özellik kendini gösterir. Bu özelliklerden yararlanarak Bir şehrin kimliğini ortaya koymak mümkündür.  Şehir kimliği çeşitli faktörlerin varlığına bağlı olarak zamanla oluşan, dinamik, şehre özgü yerelliklerle ilgili ortak özellikler ve anlamlar bütünüdür.  Bu makalede türkülerden yararlanılarak coğrafi bakış açısıyla Erzurum şehir kimliği ortaya konulmaktadır. Bu çalışmanın ortaya koyduğuönemli sonuçlardan biri Erzurum ve çevresinin gerek fiziki ve gerekse beşeri nitelikli birçok özelliği şehir kimliğinin şekillenmesinde etkili olduğu gerçeğidir. Dağlar, yaylalar, yükseklik, kar, özel coğrafi konum, sit alanı özellikleri, dini değerler, özellikle ramazan ayı, Nine Hatun, tabyalar,  şehir kimliğinin belirmesinde etkili olan faktörlerdir. Bu durumdan hareketle, Erzurum şehir kimliği farklı şekillerde ifade edilebilir. Erzurum “yayla şehirdir”. İki mevsimli şehirdir. Beyaz örtülü, kış ve kayak şehridir. Erzurum dik şehirdir. Erzurum kavşak şehridir. Dadaşlar diyarıdır Erzurum. Erzurum ulu şehirdir, ramazan şehridir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi