Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 23
Fuzûlî’nin Osmanlı’ya Bakışı
2017
Dergi:  
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Yazar:  
Özet:

Fuzȗlȋ, Osmanlı-Safevi savaşlarının sürdüğü bir zamanda ve Şii-Sünni çatışmalarının yoğun olduğu bir bölgede, Bağdat, Kerbela, Necef yöresinde yaşamıştır. Kendisi de Şii’dir. Bu çatışma ve savaşlara fiilen değilse de kültürel seviyede katılmıştır. Eserlerinden anlaşıldığı üzere bu çatışma ortamından büyük ölçüde etkilenmiştir. Bu etkinin ölçüsünü ve yönünü bir makalemde anlatmıştım. Bu çalışmada, yine divanındaki manzumelerinden ve Şikâyet-nameden hareketle, Fuzȗlȋ’nin Osmanlıya nasıl baktığını anlatmağa çalıştık. Kanuni’ye ve Osmanlı yöneticilerine yazdığı övgü manzumelerinde, övgü içerisine yergi gizlediğini fark ettik. Yer yer, alaycı, aşağılayıcı, yerici ifadeler koyduğunu gördük. Bu durumu hem Fuzȗlȋ’nin dili kullanmadaki ustalığını gösterdiği hem de bazı tarihi olayları yansıttığı için yazmağa değer bulduk.

Anahtar Kelimeler:

Looking At Osmani.
2017
Yazar:  
Özet:

Fuzl lived in a time in which the Ottoman-Safevi wars were ongoing and in a region where the Shiite-Sunni conflicts were intense, in the districts of Baghdad, Kerbela, Necef. He is Shia too. This conflict and war was not real but participated in cultural levels. As they realize, this conflict has been greatly influenced by their work. I’ve described the size and direction of this effect in one of my articles. In this study, we tried to explain again how Fuzlî looked at the Ottoman, by moving from his manuscripts and the Shikâet-named. In his praise and praise to the Kuni and the Ottoman rulers, we realized that he was hiding the ground in praise. We saw that the earth placed ridiculous, humiliating, landless expressions. We found this situation worth writing because it showed both Fuzl's skill in using the language and reflected some historical events.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature