Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 4
Ottoman Settlement Policy In Iraq: Negotiation and Coercion
2019
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

This article, which handles the Tanzimat period, aims to examine the implementation of the tribal settlement policies of the government in the Iraqi province of the Ottoman Empire in context of the centralization. The focal point of this study is how the new kinds of practices about tribal settlement and tax collection in provincial life were introduced in the Iraqi province. This article attempts to draw a wide-ranging panorama by the examination of the border policies in Iraq. It also shows the efforts of the central state to introduce stability and urban life to the nomadic tribes in the Iraqi region to increase agricultural production and tax revenues through both negotiation and coercion policies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 385
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini