Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 58
 İndirme 17
Eğitim Örgütlerinde Kronizm, Sessizlik ve Sinizm Arasındaki İlişki
2020
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, eğitim örgütlerinde kronizm, sessizlik ve sinizm arasındaki ilişkileri belirlemektir. Araştırmada veri toplama aracı olarak Turhan (2014) tarafından geliştirilen Kronizm ölçeği, Vance, Brooks ve Tesluk (1995) tarafından geliştirilen ve Türkçeye uyarlaması Güzeller ve Kalağan (2008) tarafından yapılan Sinizm Ölçeği ve Dyne, Ang ve Botero (2003) tarafından geliştirilen Sessizlik ölçeği kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre; öğretmenlerin kronizm, sessizlik ve sinizm algılarının azımsanamayacak düzeyde olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, eğitim örgütlerinde kronizm algısının örgütsel sessizlik ve sinizm düzeyinin anlamlı bir yordayıcısı olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bu sonuçlar ışığında, gerek politika üretenlere ve gerekse uygulayıcılara öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Chronism, Silence and Sinism In Educational Organizations
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the relationships between chronism, silence and sinism in educational organizations. The study used the Chronism scale developed by Turhan (2014) as a data collection tool, the Chronism scale developed by Vance, Brooks and Tesluk (1995) and the Synthesis scale developed by Dyne, Ang and Botero (2003) as an adaptation to Turkey by Güzeller and Kalağan (2008). According to the findings from the study, the teachers’ perceptions of chronism, silence and sinism are at an unmistakable level. Moreover, it has been concluded that the perception of chronism in educational organizations is a meaningful promoter of the level of organizational silence and sinism. In the light of these results, recommendations have been presented to policy makers and, if necessary, to the implementers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 458
Atıf : 2.140
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi