Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 27
 İndirme 5
Batılılaşma Gayretlerimiz ve Mehmet Akif Ersoy
1987
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

1908'den sonra gelişen edebiyatımızın en büyük şairlerinden birisi, hiç şüphesiz Mehmet Akif ERSOY (1873- 1936)'dur. Millî, vatanî ve hamasî duyguları şiirlerinin başlıca konuşu yapmış ve bu duygular, aynı zamanda çok kuvvetli bir dinî lirizmle de besleyerek takdim etme başarısını göstermiş olan Akif, bizim millî ve dinî heyecan kaynaklarımızın zirvesini teşkil etmektedir. Bugün yiğitlik, kahramanlık ve din duyguları, vatan ve millet sevgileri söz konusu olunca aklımıza ilk gelen şairlerin başında o gelir. Bu itibarla Akif, yalnız ölüm ve doğum yıldönümlerinde hatırlanıp sonra tekrar unutuluverecek insanlardan değildir. O, hayatımızın her anında kendisine yeniden dönerek şifalı sularından kana kana içmemiz gereken zengin bir kaynak gibidir ve milletimiz için faydalı ve önemli işler görmek isteyenlerin bu kaynakta bulabileceği çok şey vardır. Şiirleriyle olduğu kadar, makaleleri, sohbet ve vaazları, Millî Mücadele yıllarında Anadolu'da gösterdiği fedakârane gayretleri ve nihayet mükemmel şahsiyeti ile de Akif, cemiyetimizin flaş isimlerindendir, vatanımızın manevî komutanlarındandır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.475
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi