Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 34
 İndirme 12
Alış-veriş-tüketim Mabetleri: Sosyoekonomik Açıdan Mekân Tüketiminde Türkiye Örneği
2012
Dergi:  
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, İstanbul’daki önemli alışveriş merkezlerinden üçü (Olivium, Capitol ve Kanyon) üzerine yoğunlaşmış olup, genç katılımcıların bu alışveriş merkezlerini tercih etme nedenlerini incelemektedir. Çalışmada, 21. yüzyıl büyükşehirlerindeki toplumsallaşma biçimlerinin, sosyoekonomik ayrışmaların, alışveriş merkezleri ve yeni mekânsal örgütlenmeler aracılığıyla kimlik oluşumlarının ve sosyal tanımlanma şekillerinin nasıl dönüştüğü ele alınmaktadır. Ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerin dönüştüğü, algı, beğeni, sosyalleşme ve bunlara bağlı olarak tüketim alışkanlıklarının değiştiği postmodern toplumda geniş kitlelerce ziyaret edilen alışveriş merkezleri salt tüketimi pekiştiren mekânlar olmaktan çıkmış, belli gösterge ve sembollerle zenginleşen, kişilerin sosyalleşme ve beğeni çeşitliliğine hizmet eden “organik” mekânlara dönüşmüşlerdir. Bu süreçte tüketim, klasik anlamında “ihtiyaçların tüketimi”nden uzaklaşarak, “konforun ve keyfin tüketimi”ne dönüşmüş, bu yeni tüketim sekli “mekânın tüketilmesi” hedefi ile AVM’lerde somutlaşmıştır. Yoğun bilgi akışı, tüketimin hızını ve şeklini dönüştürerek, bu yeni yapıya uyan mekânların oluşturulmasına, bireyin bu mekânlar sayesinde yeni sosyalleşme alanları yaratmasına ve toplumsal kimliğini mekânlar çerçevesinde güçlendirmesine neden olmuştur. anahtar kelimeler: tüketim, kültür, popüler kültür, kimlik, toplumsallaşma, postmodernizm, alışveriş merkezi, mekân tüketimi, küreselleşme

Anahtar Kelimeler:

Purchasing and Consumption Maps: An Example Of The Social-economic Spot Consumption In Turkey
2012
Yazar:  
Özet:

This study focuses on three of the main shopping centers in Istanbul (Olivium, Capitol and Canyon) and examines why young participants prefer these shopping centers. The study discusses how the forms of socialization in the 21st century metropolities, socio-economic divisions, shopping centers and new spatial organizations transform identity formations and forms of social identification. In the postmodern society where economic, social and cultural values are transformed, perception, pleasure, socialization and consumption habits are altered, the shopping centers visited by large masses have gone from being places that reinforce consumption, become “organic” places that are enriched with certain indicators and symbols, serving the diversity of people’s socialization and pleasure. In this process, consumption has turned away from the "consumption of needs" in the classical sense, into "consumption of comfort and pleasure", this new consumption has become concrete in the AVMs with the goal of "consumption of space". The intense flow of information, by transforming the speed and shape of consumption, has led to the creation of spaces that fit this new structure, the individual through these spaces creates new spaces of socialization and strengthens his social identity within the framework of the spaces. Keywords: consumption, culture, popular culture, identity, socialization, postmodernism, shopping center, space consumption, globalization

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 1.586
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini