Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 169
 İndirme 68
Hazar Havzasındaki Jeoekonomik Mücadele ve Devletlerin Bölge Politikaları
2016
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Enerji; sanayi üretiminde, sürdürülebilir kalkınma hamlelerinde, toplumların refah seviyesinin yükseltilmesi ve günlük yaşamlarının devamında önemli ve vazgeçilmez bir girdidir. Enerji talebinin hızla artması petrol ve doğal gaz kaynaklarını stratejik bir konuma getirmiştir. Hazar Havzası, Orta Doğu’dan sonra dünyanın en zengin enerji kaynaklarının bulunduğu ikinci bölge olarak kabul edilmektedir. Bölge sahip olduğu zengin petrol ve doğal gaz kaynakları, yer altı zenginlikleriyle küresel ve bölgesel güçlerin, üzerinde nüfuz ve güç mücadelesi yaptığı jeopolitik öneme sahiptir. Bu çalışmanın ilk kısmında Hazar Havzasını da barındıran Kafkasya ve Orta Asya’nın jeopolitik ve jeostratejik öneminden bahsedilmiştir. İkinci kısmında Hazar Havzası ülkeleri petrol ve doğal gaz rezervleri, üretim ve tüketim miktarları karşılaştırmalı bir şekilde değerlendirilmiştir. Üçüncü kısımda Küresel ve bölgesel ülkelerin Hazar Havzasıyla ilgili enerji politikalarına dikkat çekilmiştir. Hazar Havzasındaki petrol ve doğal gaz rezervleri üretim ve tüketim miktarları yıllara göre değişmekle birlikte bu bölgenin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu yüzden ABD, Rusya, Çin, İran, Türkiye ve AB ülkeleri gibi pek çok ülke Hazar’da etkin olmak için siyasi ve ekonomik anlamda bölge ülkeleriyle ilgili çeşitli politikalar üretmektedir. Bu anlamda Hazar Havzasındaki Türk devletlerinin siyasi ve ekonomik istikrarlarının sürmesi ve bölgesel güç olma konusunda Türkiye ile yapacakları işbirliği antlaşmaları bu ülkelerin hemen hepsine kazanç sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.883
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini