Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 31
1979’a Kadar İran ve Suudi Arabistan İkili İlişkilerinin Kimlik-çıkar Bağlamında Analizi
2019
Dergi:  
Turkish Studies Historical Analysis
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, konstrüktivizm ve devlet kimliği bileşenlerinin teorik yaklaşımı, devlet kimliğinin Ortadoğu’da dış politikayı nasıl etkilediği hakkında İran ve Suudi Arabistan örneğinde çerçeve bilgi sunmaktadır. Orta Doğu’daki rejim ve devlet kimlikleri bölgede var olan etnik, mezhepsel, ideolojik ve kültürel devlet üstü kimlikler ile sürekli mücadele etmektedir. Ortadoğu farklı etnik, dini ve mezheplerin yaşam alanı olması nedeni ile eşisz bir mozaik olmaktadır. Fakat bu sınır aşırı unsurlar çoğu zaman bölgedeki devletlerin istikrarlarını kaybetmelerinde ve bölgedeki diğer sosyal ve politik sorunların tırmanmasına sebep olmaktadır. Diğer taraftan, Orta Doğu'da din, etnik köken ve aşiret ilişkileri ile asker-devlet ilişkileri ve ideolojinin inşası açısından normatif unsurlar devlet kimliği inşa etme sürecini güçlü biçimde etkilemiştir. Bu sosyal unsurların Ortadoğu devletlerinin, özellikle İran ve Suudi Arabistan'ın oluşumunda önemli roller oynadığını söyleyebiliriz. I. Dünya Savaşı'ndan sonraki süreçte 1929'lu yıllarda İran ile Suudi Arabistan arasında resmi ilişkiler kurulmuş, ancak ikili ilişkiler en iyi zamanlarda bile çatışmalı olmuştur. Karşılıklı güvensizlik, tarihi yanılgılar ve farklı mezhepsel ve etnik kimlikler gibi birçok önemli sebep bu çatışmalı ortama neden olmuştur. Bu çalışma, 1979 yılına kadar İran ve Suudi Arabistan devlet kimliklerininin inşası ve bu kimliklerin bölge politikasındaki etkisini irdelemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Bilateral Relations Of Iran & Saudi Arabia Until 1979: Within The Context Of Identity-interest Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

This research will provide an outline about the theoretical approach of constructivism, and state identity components in the Middle East states, especially for Iran and Saudi Arabia, and how these state identities affect foreign affairs. State identities and regimes in the Middle East challenging with the trans-state ethnic, geographic, sectarian, cultural and ideological identities in the civil society and state relations in the region. Since the Middle East is a unique mosaic with the ethnic, religious and sectarian terms. But these complex trans-border identical formations, most of the time, are challenging the states to lose control of the country's stability and even encourage other social and political problems in the region. On the other hand, in the Middle East, normative references, in terms of religion, ethnicity and tribal relations, as well as military-state relations and ideology, have affected strongly the state identity building process. These elements played significant roles in the formation of Middle East states, especially Iran and Saudi Arabia. After World War I. the official relations between Iran and Saudi Arabia have been established in 1929, but this relation always fluctuated even in the best times. There are many important reasons such as mutual distrust, historical misconceptions, and different sectarian and ethnic identities. This study focuses on how Iran and Saudi Arabia's state identities are formed and what were the influences of them to their regional politics until 1979.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Historical Analysis

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 141
Atıf : 46
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini