Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
Tolstoy'un Didaktik Hikâyelerinde Bireysel ve Toplumsal Değerler
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

  1. N. Tolstoy, romanlarıyla ön planda olan bir sanatçıdır. Kurgusal eserlerinde, yeni sanatsal meziyetler ortaya koymanın yanında Rusya’nın farklı kesimlerini edebiyata taşıyarak genç yaşta büyük yankı uyandırmıştır. Anna Karanina ve Savaş ve Barış romanlarında Rus siyasal yaşamın ve Rus toplumunun katmanlarını ‘gerçeklik’ duygusu içerisinde irdelemiştir. Tolstoy, buna karşın hikâyelerini farklı bir üslupla kaleme almıştır. Bu çalışmada incelenen hikâyeleri, hayatın anlamını sorgulayan, insanın ‘kendini arayış serüvenini’ anlamlandırmaya çalışan eserlerdir. Hikâyelerde vakalar, ‘ahlaki arayışlar’, ‘içsel yolculuk’ üzerine yoğunlaşmıştır. ‘Anlam arayışı’ din ve Tanrı bağlamında değerlendirilmiştir. Bu çerçevede ‘Tanrı sevgisi’, hümanizm bağlamında karşılıksız ‘insan sevgisi’, ‘kanaat’, ‘ölümün mutlak eşitliği’, ‘merhamet’, ‘yoksullara karşılıksız yardım’, ‘yaşlılık’ ve ‘bilgelik’, ‘arınma’ gibi kavramları toplumun yeniden tesisi için ele almıştır. “Ne için yaşıyorum’ sorusunun yanıtını modern bilimde bulamayan Tolstoy, dine yönelir. Kilisenin Hristiyanlık anlayışına karşı çıkarak İncil’i yeniden yorumlayan Tolstoy’un bu çabası, incelenen hikâyelere yansımıştır. İsa’nın öğretisini evrensel değerler ve kavramlarla yoğurmuş, bu değerleri, Rus toplumundan canlı tasvirlerle hikâyelere yerleştirmiştir. Adı zikredilen değerleri, kaleme alarak, Tolstoy, Rus toplumundaki ahlaki erozyonu önleme çabası hissedilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Individual and Social Values In Tolstoy's Dictatorial Stories
2022
Yazar:  
Özet:

  1. N. Tolstoy is an artist in front of his novels. In his Kurgusal works, in addition to presenting new artistic disciplines, he brought the different sections of Russia into literature and raised great emphasis in the youth. by Anna Karanina and War and Peace In his novels, he raised the layers of Russian political life and Russian society in the sense of ‘reality’. Tolstoy, however, took his stories in a different style. The stories studied in this study are works that question the meaning of life, seeking to understand the 'self-seeking' of man. In the stories, cases focused on ‘moral searches’, ‘internal journey’. The "seeking of meaning" is assessed in the context of religion and God. In this context, God’s love, in the context of humanism, has addressed the concepts such as unrewardly ‘human love’, ‘canat’, ‘absolute equality of death’, ‘marriage’, ‘unrewardly aid to the poor’, ‘aging’ and ‘consciousness’, ‘resistance’ for the re-establishment of society. Tolstoy, who cannot find the answer to the question "What I live for" in modern science, turns to religion. Tolstoy's efforts to reinterpret the Bible against the Church's Christian concept reflect the stories studied. Jesus’ teaching was joined with universal values and concepts, putting these values into stories with living images from the Russian society. The values mentioned in the name, by taking the pen, Tolstoy feels the effort to prevent moral erosion in the Russian society.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.744
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini