Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 115
 İndirme 50
Yunus Emre ile İlgili Araştırmaların Bibliyometrik Analizi
2019
Dergi:  
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumların ortak değerlerinden biri de tarihsel şahsiyetlerdir. Tarihsel şahsiyetler milletlerin kültürel belleklerini geliştirmeleri ve kimliklerini inşa etmelerine katkıda bulunur. Bu niteliğiyle Yunus Emre Türk milletinin en önemli tarihsel şahsiyetlerinden biridir. Bu çalışmada Türk kültürünün tarihsel değerlerinden biri olan Yunus Emre ile ilgili akademik araştırmaların bibliyometrik analizi yapılmıştır. Araştırmanın modeli durum çalışmasıdır. Çalışma, Scopus veri tabanından çekilen Yunus Emre çalışma alanındaki yayınlar üzerinden gerçekleştirilmiştir. Sosyal ağ görselleştirmeleri için VOSviewer (Version 1.6.9) paket programı kullanılmıştır. Bibliyometrik analiz yöntemi kullanılarak Yunus Emre ile ilgili akademik yayınlar toplam yayın sayısı, yayın dili, yayın türü, yazarların kurumları, yayın yapılan aktif dergiler, aktif araştırma yapılan ülkeler, makalelerin aldığı atıflar, makalelerdeki kaynak türleri ve anahtar kelimeler açısından incelenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre Yunus Emre üzerine 1959-2017 yılları arasında toplam 31 yayın yapıldığı görülmüştür. Araştırmaların yayın dili genel olarak Türkçedir. En sık yayın yapılan belge türleri makale, inceleme ve kısa incelemedir. Çalışma alanına en çok katkı yapan kurumlar Gazi Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi’dir. Çalışma alanındaki en aktif dergi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi; en aktif ülkeler ABD ve Türkiye’dir. Yunus Emre araştırmalarında en çok atıf yapılan kaynak türü kitaptır. Makalelerin aldığı atıf sayılarının ise düşük olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Bibliometric Analysis Of The Studies Related To Yunus Order
2019
Yazar:  
Özet:

One of the common values of societies is historical personalities. Historical personalities contribute to the development of nations’ cultural memory and to the building of their identities. In this character, Yunus Emre is one of the most important historical figures of the Turkish people. This study conducted a bibliometric analysis of academic research related to Yunus Emre, one of the historical values of Turkish culture. The research model is the work of the state. The study was carried out through publications in the Yunus Order work area drawn from the Scopus database. The VOSviewer (Version 1.6.9) package has been used for social network visualizations. By using the bibliometric analysis method, the academic publications related to Yunus Emre have been studied in terms of the total number of publications, the language of publication, the type of publication, the institutions of the authors, the active journals published, the countries that have been actively researched, the references received by the articles, the source types in the articles and the keywords. According to the results obtained, a total of 31 publications were made on the Yunus Order between 1959 and 2017. The language of the research is generally Turkish. The most frequently published documents are articles, reviews and short reviews. The most contributing institutions to the field of study are Gazi University and Selçuk University. The most active magazine in the field of study is Turkish Culture and Hacı Bektaş Veli Research Magazine; the most active countries are the US and Turkey. Yunus Order is the most referred source type of book in research. The number of posts that they have received is low.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 313
Atıf : 525
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini