Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 121
 İndirme 40
 Sesli Dinleme 1
Yazılı Basında Engellilerin Temsili: Hürriyet, Milliyet, Sabah Gazetesi Örneği
2020
Dergi:  
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Basını dördüncü güç olarak niteleyen yaklaşımlara göre medya, temsili demokrasilerde çoğulculuğu sağlayanönemli araçtır. Bu paralellikte engelli bireyler de demokratik bir iletişim düzeninin koşulu olarak, kendi seslerini basında duyurabilmek; haklarını savunabilmek ve geri planda kalan sorunlarını medyanın gündemine taşımak istemektedir. Medyanın engelli bireylere ilişkin haberlere yer vermesi, bu manada önem arz etmektedir. Yapılan literatür taraması sonucunda, medya ve engelliler konusunu içeren çalışmaların sayısının oldukça sınırlıdır. Araştırmanın örneklemini, 10-16 Mayıs 2019 tarihleri arasına denk gelen “Dünya Engelliler Haftası” süresince yayınlanan Hürriyet, Milliyet ve Sabah gazeteleri oluşturmaktadır. Bu araştırmanın amacı, Türk basınının engellilere ilişkin haberleri nasıl bir haber söylemi ile okuyucuya sunduklarını ortaya koymaktır. Çalışmada incelenen gazetelerde, ilgili zaman aralığında toplam 46 engelli haberine yer verildiği tespit edilmiştir. Engelliliğin söylemsel yapısı, engelliğin kavramsal çerçevesi düzleminde bireysel/tıbbi, azınlık/toplumsal, olumlayıcı modelleri ortaya koymuştur. 3 temel kavramsal modele göre seçilen 9 haber, Teun Van Dijk’ın eleştirel söylem çözümlemesi referans alınarak incelenmiştir. Toplumsal yaşam içinde dezavantajlı konumda olan engelli kişilere sınırlı bir biçimde yer veren örneklem dahilindeki gazetelerde, engelliliği kavramsallaştırma şekilleri olduğu görülmüştür. Toplum engellileri yazılı basının temsil ettiği biçimiyle algılamaktadır. Bu bağlamda temsillere konu olanların özelliklerinden çok, onları üreten ve yayanların yargılarını yansıtmakta olduğu söylenebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

In This Case, You Will Be Able To Find Out How To Find Out How To Find Out How To Find Out How To Find Out How To Find Out How To Find Out How To Find Out How To Find Out How To Find Out How To Find Out What To Do.
2020
Yazar:  
Özet:

According to the approaches that describe the press as the fourth power, the media is an important tool that provides pluralism in representative democracies. In this parallel, disabled persons, as a condition of a democratic communication system, want to be able to announce their own voices in the press, to defend their rights and to bring their remaining problems to the agenda of the media. The fact that the media reports about the disabled individuals is important in this sense. As a result of the scan of the literature, the number of works that include the subject of media and disabled people is quite limited. The sample of the study is made by the Hürriyet, Nationalism and Morning newspapers published during the "World Week of Disabled People" which corresponds to 10-16 May 2019. The purpose of this research is to reveal how the Turkish press provides news about the disabled with a news statement to the reader. According to the study, a total of 46 disabled news reports have been published in the period. The vocational structure of disability has revealed the individual/medical, minority/social, positive models in the conceptual framework of disability. 9 news selected according to 3 basic conceptual models, was studied by reference to Teun Van Dijk’s critical speech analysis. In the newspapers that are limited to disabled persons in a disadvantaged position in social life, disability has been shown to be conceptualized in ways. The social disabilities are perceived in the form in which the written press is represented. In this context, it can be said that the characteristics of the representations are more than the characteristics of those who produce them and reflect the judgments of those who eat them.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 561
Atıf : 1.671
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini