Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 53
 İndirme 10
Üniversite Öğrencilerinin Etiksel Perakendecilik Uygulamalarına İlişkin Algılamaları: Karşılaştırmalı Bir Araştırma
2011
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Etik, son yıllarda hemen hemen her alanda üzerinde sıklıkla durulan konularından biri olmuştur. Günümüzde Türkiye’de hızla gelişen perakendecilik sektörü de, sık sık etik tartışmaların yaşandığıalanlardan biri olmaya başlamıştır. Perakendecilikte karşılaşılan etiksel tartışmalar farklıkesimler tarafından farklı şekilde algılanabilmektedir. Bu noktada, bugünün tüketicileri, geleceğin muhtemel perakende yönetici adaylarıolan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin algılamalarının tespit edilmesi önem taşımaktadır. Bu çalışmada, senaryolar şeklinde belirtilen, etiksel perakendecilik uygulamalarına ilişkin, üniversite öğrencilerinin algılamalarıölçülmektedir. Araştırmanın amacı, etiksel perakendecilik uygulamalarına ilişkin üniversite öğrencilerinin algılamalarınıve bu algılamaların Erciyes, Bozok ve Nevşehir Üniversiteleri öğrencileri itibarıyla farklıolup olmadığınıtespit etmektir. Araştırma, Erciyes, Bozok ve Nevşehir Üniversiteleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde okuyan öğrenciler üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada sistematik örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Verilerin analizinde ortalamalar ve Tek Yönlü Varyans Analizi One Way ANOVA analizi, T testi ve Ki-kare analizi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar, öğrencilerin etik problemleri algılama düzeylerinde ve öğrencilerin demografik özellikleri itibarıile algılama düzeylerinde farklar olduğunu ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.396
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini