Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Nuruddin Farah’ın Haritalar, Hanif Kureishi’nin Varoşların Budası, Orhan Pamuk’un Kar Romanlarında Ötekileştirme
2020
Dergi:  
Maarif Mektepleri Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya Düzeni İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra büyük ölçüde değişmiştir. Gizemli ve karmaşık gibi görünen bu yeni dünyada, neredeyse tüm küresel, ulusal ve bölgesel gerilimler grup temelli eşitsizlik ile bağlantılıdır. "Ötekileştirme" konusu yirminci yüzyılın önemli bir meselesidir. Ötekileştirme, dini çekişme, askeri çatışma ve hatta yoksulluk gibi birçok iç çatışmayı da güçlendirmiştir. Grup ideolojileri bu çatışmaların her birinde kilit bir rol oynamaktadır. Diğer bir deyişle, her grubun kendi ilkeleri vardır. Grup, bu ilkelere uymayan ve kendi dışında olan kişileri dışlar. Sadece din ya da etnik köken değil aynı zamanda, kültürel, coğrafi ve politik geçmiş ve problemlerle birlikte yeniden canlandırılabilen çoklu kimlikler de grup temelli sorunları açıklar. "Ötekileştirme", grup kimlikleri temelinde merkezi bir noktada yer alır. Ötekileştirme aynı zamanda grup temelli ayrımcılık ve marjinalliği ilerleten ortak süreç ve koşulların da temel ilkesidir. Ötekileştirme birçok temele dayanmaktadır. Örneğin, etnik grup, ırk, cinsiyet ve din yoluyla ötekileştirme, ötekileştirmenin en yaygın biçimleridir. Bu çalışmada öteki kavramı üç roman üzerinden tartışılacaktır. Her biri farklı tipte bir ötekileştirme sürecini tanımlayan bu romanlar 'öteki' sorununu ele alır ve bu soruna neden olan süreçlere değinir.

Anahtar Kelimeler:

Otherization In The Novels Maps By Nurudin Farah, The Buddha Of Suburbia By Hanif Kureishi and Snow By Orhan Pamuk
2020
Yazar:  
Özet:

The world order has changed drastically after the Second World War. In this new world that seems to be mysterious and confusing, almost all global, national, and regional tensions are linked with group-based disparities. “Otherization” has become an important problem of the twentieth century, caused by the conflicts such as religious strife, military conflict, and poverty. Group ideologies play a key role in each of these conflicts. Each group has its own set of principles and excludes people who do not comply with them. However, difference of religion or ethnicity cannot be the reason alone in explaining such disputes multiple identities revived under circumstances of cultural, geographical, and political backgrounds and problems should also be considered. Otherization takes place at a central point based on group identities and it is also the fundamental principle of common processes and conditions that advance group-based discrimination and marginality. Otherization is built upon many foundations such as ethnic group, race, gender, and religion. In this study, the concept of the “other” will be discussed in three novels. These novels, each describing a different type of otherization process, address the problem of the “other” and touch upon the processes that caused this problem.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Maarif Mektepleri Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 52
Atıf : 133
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini