Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 14
The Quality Of The Home Environments Of Young Children With Disabilities
2020
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı özel gereksinimli (ÖG) küçük çocukların ev ortamlarının kalitesini incelemektir. Çocukların ev ortamlarının genel kalitesine ilişkin veriler Ev Ortamını Tarama Aracı’nın Türkçe Formu (EVTA-T) kullanılarak ÖG çocuğu olan 145 anneden toplanmış; annelerin katılımı ile evde bulunan oyuncakları içeren ev öğrenme ortamına ilişkin veriler ise, annelerle yapılan bireysel görüşmelerle elde edilmiştir. Çalışmanın bulguları, EVTA-T den elde edilen kesme puanı temel alındığında ÖG çocukların %50.35 inin düşük kaliteli ev ortamlarında yaşadığını, diğerlerinin ev ortamının kalitesinin daha yüksek olduğunu göstermiştir. EVTA’dan elde edilen puanlar ile annelerin katılımı, eğitim düzeyi, gelirleri ve çocukların Yeterlik İndeksi Türkçe Formu ile değerlendirilen gelişimsel işlevleri arasında anlamlı ilişki olduğu belirlenmiştir. Ayrıca daha az kalabalık evlerde yaşayan annelerin çocuklarının etkinliklerine, diğer gruba göre daha fazla katıldıkları görülmüştür. Bulgulara göre, ev yapımı oyuncakları olan ve olmayan özel gereksinimli çocukların ev ortamlarının kalitesi anlamlı düzeyde farklıdır. Ev ortamı kalitesini yordayangüçlü değişken ise annelerin katılım düzeyidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 269
Atıf : 1.636
2023 Impact/Etki : 0.438
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi