Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 80
 İndirme 9
Konya İli Dağlarının Ekoturizm Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Konya İli Dağlarının Ekoturizm Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme konulu araştırmanın amacı, dağların oluşum, morfolojik, flora, fauna, klimatik ve kültürel özelliklerine dayalı ekoturizm potansiyelini ortaya koymaktır. Konya il sınırlarında yer alan Anamas, Gidengelmez, Karacadağ, Aladağ (Derbent), Büyük ve Küçük Gevele Dağları, Loras ve Bozdağlar; dağcılık, doğa yürüyüşü (trekking), bitki hayatı (flora) gözlemciliği, yaban hayatı (fauna) gözlemciliği, doğa keşfi (safari) turizmi, doğa fotoğrafçılığı, bisiklet turizmi, atlı doğa yürüyüşü, bilim turizmi, yamaç paraşütü (parapente) turizmi, mağara turizmi (jeoturizm), kış turizmi, ve macera turizmi açısından potansiyele sahiptir. Konya ilinin doğal ve kültürel kaynaklar bakımından zenginliği, turistik amaçlı ürünlerin çeşitlendirilmesi ve değerlendirilmesi açısından alternatif rotalar oluşturulabileceğini işaret etmektedir. Konya İli dağlarının potansiyelinin kullanılması için alt yapı çalışmalarının hızlandırılması gerekmektedir. Bu konuda Konya şehir merkezine yakın olan Gevele, Loras ve Kızılören dağlarına öncelik verilmelidir. Daha sonra Anamas, Gidengelmez, Karacadağ, Bozdağlar ile Aladağ (Derbent)’a öncelikli olarak sadece zorunlu ihtiyaçları karşılama yönelik çevreci düzenlemelerin yapılması uygun olacaktır. Bu alt yapı çalışmaların yanında dağların titizlikle korunması, gelecek kuşaklara daha temiz, daha güzel ve yaşanılabilir bir çevre bırakılması için eğitim ve tanıtım çalışmalarına öncelik verilmelidir. Bu konudaki başta Turizm Bakanlığı olmak üzere özel sektör, basın-yayın kanalları tarafından ilgili platformlarda Konya İli Dağlarının ekoturizm potansiyeli ve bu potansiyelin kullanımına yönelik eğitici çalışmalara yer verilerek toplumsal bilinç sağlanmalıdır. Daha sonra ulusal ve uluslararası anlamda Konya şehrinin UNESCO tarafından 2007 yılının “Dünya Mevlana Yılı” , 2016 yılında da İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından ‘’İslam Dünyası Turizm Başkenti’’ olarak seçilmesi temaları işlenerek reklam ve tanıtımı yapılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

No Assessment Of The Eco-turism Potential Of The Kony Mountains
2021
Yazar:  
Özet:

The objective of an evaluation on the eco-tourism potential of the mountains is to reveal the eco-tourism potential based on the formation, morphological, flora, fauna, climate and cultural characteristics of the mountains. It is located within the border of the province of Konya, Anamas, Gidengelmez, Karacadağ, Aladağ (Derbent), Great and Small Gevele Mountains, Loras and Bozdağlar; has the potential in terms of mountainous, natural walks (trekking), plant life (flora) observation, wildlife (fauna) observation, nature exploration (safari) tourism, nature photography, cycling tourism, horse-natural walks, science tourism, parapente landscape tourism, cavern tourism (geoturism), winter tourism, and adventure tourism. The richness of the natural and cultural resources of the Konya province indicates that alternative routes can be created in terms of diversification and evaluation of tourist products. It is necessary to accelerate the sub-building work to exploit the potential of the Konya Illi mountains. In this regard, the priority should be given to the mountains of Gevele, Loras and Kızılören, which are close to the city center of Konya. After that, Anamas, Gidengelmez, Karacadağ, Bozdağ and Aladağ (Derbent) will be appropriate to make environmental arrangements to meet only the necessary needs. In addition to these sub-structure work, the careful protection of the mountains should be given priority to the training and promotion work in order to leave the future generations a cleaner, more beautiful and viable environment. In this regard, the private sector, including the Ministry of Tourism, must be provided with social awareness by placing on the relevant platforms the eco-tourism potential and the educational work aimed at the use of this potential by press-publishing channels. It is subsequently proposed to promote and promote the theme of the national and international designation of the city of Konya by UNESCO as the "World Year of the Year" in 2007 and in 2016 as the "Islamic World Tourism Capital" by the Organization of Islamic Cooperation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.498
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini