Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 65
 İndirme 27
İşgücü Piyasasında Beveridge Eğrisinin Geçerliliği: Türkiye Uygulaması
2020
Dergi:  
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, işsizlik oranı ile açık iş oranı arasındaki negatif ilişkiyi gösteren Beveridge eğrisinin Türkiye’de 2006:01-2020:03 döneminde geçerliliği incelenmiştir. Beveridge eğrisinin incelenmesinde ekonometrik yöntemlerden Hatemi-J (2008) çoklu yapısal kırılmalı eşbütünleşme testinden yararlanılmıştır. Uzun dönem katsayıları tespit etmek amacıyla FMOLS yönteminden yararlanılmıştır. Değişkenler arasındaki nedenselliğin yönünü tespit edebilmek için de Hacker ve Hatemi-J (2012) Bootstrap nedensellik testinden yararlanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, Türkiye’de işsizlik oranı ile açık iş oranı değişkenleri arasında uzun dönemli eşbütünleşme ilişkisi tespit edilmiştir. Uzun dönemde açık iş oranında meydana gelecek %1’lik artışın, işsizlik oranını %-0.15 oranında düşüreceği tespit edilmiştir. Hacker ve Hatemi-J (2012) bootstrap nedensellik testi sonuçlarına göre, açık iş(e) oranından işsizliğe doğru nedensellik ilişkisi olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Validity Of The Beveridge Curve In The Labour Market: The Application Of Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the validity of the Beveridge curve, which shows the negative relationship between unemployment rate and open employment rate in Turkey in the period 2006:01-2020:03 was examined. In the study of the Beveridge curve, econometric methods were used by the Hatemi-J (2008) multi-structually broken matching test. The FMOLS method has been used to identify long-term indicators. To identify the direction of causality between the variables, the Hacker and Hatemi-J (2012) Bootstrap causality test was also used. According to the findings obtained, a long-term equalization relationship between the unemployment rate and the open employment rate variables in Turkey has been identified. In the long term, the open employment rate will increase by 1% and unemployment rate will increase by 0. It was found to be 15th. Hackers and Hatemi-J (2012) Bootstrap Causability Test results found that there was a Causability Relation from Open Employment to Unemployment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Balkan Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 1.695
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini