Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 14
İşbirlikli Öğrenme Yönteminin Yüksekokul Öğrencilerinin Muhasebe Denetimi Konularını Anlamaları Üzerine Etkisi
2020
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, işbirlikli öğrenme yönteminin yüksekokul öğrencilerinin muhasebe denetimi konularını anlamaları üzerine etkisinin belirlenmesidir. Çalışmada yarı-deneysel yöntem kullanılmıştır. Çalışma, Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” ile “Maliye” programlarında muhasebe denetimi dersi alan 91 öğrenci ile yürütülmüştür. İlk programda öğrenim gören 48 öğrenci deney grubu ve sonraki programda öğrenim gören 43 öğrenci kontrol grubu olarak belirlenmiştir. Deney grubu öğrencileri işbirlikli öğretim yöntemi kullanılarak öğretilirken kontrol grubu öğrencileri geleneksel yaklaşımla (öğretmen merkezli) öğretilmiştir. Veri toplama araçları olarak, “Akademik Başarı Testi” ve “Jigsaw Görüş Ölçeği (JGÖ)” kullanılmıştır. Başarı testi her iki gruba ön ve son-test olarak iki kez uygulanırken, JGÖ sadece deney grubuna son-test olarak uygulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda, geleneksel yöntemle karşılaştırıldığında işbirlikli öğrenme yönteminin yüksekokul öğrencilerinin muhasebe denetimi konularını anlamaları üzerinde istatistiksel olarak anlamlı bir fark oluşturmadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Collaborative Learning Method On Higher School Students' Understanding Of Accounting Audit Themes
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the impact of the collaborative learning method on the understanding of the topics of accounting audit by high school students. It is a semi-experienced method. The study was conducted with 91 students who took accounting audit courses in the Trabzon University Foundation Professional High School "Accounting and Tax Applications" and "Maliye" programs. 48 students who studied in the first program were identified as a experimental group and 43 students who studied in the subsequent program were identified as a control group. Experimental group students are taught using collaborative teaching method while control group students are taught with a traditional approach (learning-centered). As data collection tools, "Academic Success Test" and "Jigsaw Opinion Scale (JGÖ)" have been used. While the success test is applied twice as a pre- and final test to both groups, the JGÖ is applied only as a final test to the experiment group. The results of the analysis have found that compared to the traditional method, the collaborative learning method does not make a statistically meaningful difference in the understanding of the topics of accounting audit by high school students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.252
Atıf : 13.129
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini