Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 112
 İndirme 13
 Sesli Dinleme 2
Türk Sinemasında Suriyeli Mülteciler: “kardeşim İçin Dera Filmi” Üzerinden Suriyeli Mültecilerin Mağduriyet Temsili
2021
Dergi:  
İletişim Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

2011 yılından itibaren ülkemizde ortalama 3.5 milyon Suriyeli mülteci bulunmaktadır. Ülkemizde bu kadar çok sayıda Suriyeli mülteci bulunmasına karşın, Türk sinema-sında 2011 yılında itibaren Türkiye’ye sığınan mülteciler ile ilgili toplamda 8 film ya-pılmıştır. Bu araştırma ile Suriyelilerin Türk sinemasında nasıl temsil edildiği, nasıl bir metin ile Türk Sinemasında yer aldığı incelenecektir. Bu 8 filmden örneklem ola-rak seçtiğimiz film ise Kardeşim İçin Dera filmdir. Kardeşim için Dera filmi, Şubat 2011’de Suriye’de yaşanan iç savaşın başlangıcını konu edinerek, Suriye halkının na-sıl bir direniş gerçekleştirdiği ve Suriye iç savaşına giderken, Suriye halkının yaşadığı mücadele tarihi olaylara ve gerçeklere dayanarak Ali Türkani karakteri üzerinden anla-tılmaktadır. Bu çalışmada da Kardeşim İçin Dera filmi yapısal metin çözümleme yön-temiyle incelenecektir. Suriyelilerin, film içerisinde nasıl temsil edildiği mağduriyet sorunsalı üzerinden incelenecektir. Suriyeli mülteciler, Türk sinemasında nasıl ele alınmaktadır ve nasıl yer almaktadır sorunsalını işleyen çalışmada Suriyeli Mültecile-rin birer mağdur olarak temsil edildiği göstergebilimsel olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Syrian Refugees In The Turkish Cinema: Representative Of The Victims Of Syrian Refugees On "dera Film For My Brother"
2021
Yazar:  
Özet:

Since 2011, there are 3.5 million Syrian refugees in our country. Although there are so many Syrian refugees in our country, there have been a total of eight films on refugees in Turkey since 2011 in the Turkish cinema. This study will explore how the Syrians are represented in the Turkish cinema, how a text and how they are presented in the Turkish cinema. The film I have chosen from these eight films is a film for my brother. The Dera film for my brother, discussing the beginning of the civil war in Syria in February 2011, is understood by the character of Ali Turkani, based on historical events and facts, while the Syrian people are going to the Syrian civil war, where they are carrying out a strong resistance and they are going to the Syrian civil war. In this study, My Brother's Dera film will also be examined by the structure of the text. The Syrians will be investigated on how the victims are represented in the film. Syrian refugees have been identified as indicative in the work on how they are treated in the Turkish cinema and how they are placed in the issue that Syrian refugees are represented as a victim.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İletişim Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 63
Atıf : 60
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini