Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 131
 İndirme 104
Ekonomik Kalkınmada Kadının Rolü: Türkiye ve İtalya Örneği
2015
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların, ekonomik arenada hâlâ hak ettiği konuma ulaşmamış olması, makro düzeyde ekonomik kalkınmanın önündeki engellerin birisini oluşturmaktadır. Ekonomik kalkınma politikaları 1960’lardan itibaren büyük değişimler geçirmiştir. Önceleri kalkınmanın pasif yararlanıcıları olarak görülen kadınların, son dönemde kalkınma sürecine dâhil edilmesi için çaba harcanmıştır. Kadınların ekonomiye katılımı olmaksızın sosyal ve ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesinin mümkün olmadığı anlaşılmıştır. Kadın ve kalkınmaya yönelik olarak çeşitli stratejiler geliştirilmiştir. Özellikle kadının işgücüne katılım oranları arttıkça ekonomik kalkınma hızında artışlar sağlanmıştır. Bu bağlamda literatürde farklı sınıflandırmalar olsa da toplumsal cinsiyet ve kalkınma üzerine üç ayrı ekol tanımlanmıştır: kalkınmada kadın (WID), kadın ve kalkınma (WAD) ve toplumsal cinsiyet ve kalkınma (GAD). Bu çalışmada öncelikle, kalkınmada kadın (WID) yaklaşımı çerçevesinde dünya ve AB’de kadının statüsü ele alınmış olup, sonrasında bir Avrupa Birliği üyesi olan İtalya ile henüz tam üye olmayan fakat tam üyelik süreci devam eden Türkiye’nin karşılaştırması yapılmıştır. Karşılaştırma için bu ülkelerin seçim nedeni; İtalya’nın gerek cinsiyete göre işgücüne katılım oranı, gerekse kadın işgücünün emek piyasasındaki yeri açısından AB ortalamalarının altında olması yönüyle Türkiye’ye benzer özellikler taşımasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.291
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini